Ga naar de inhoud

Wanneer is LEGO tweedehands

Op verschillende internetfora is discussie ontstaan over de definitie van tweedehands. Deze discussie is vooral relevant voor verzamelaars, die het liefst ongeopende LEGO-dozen en dus ongebruikte steentjes en figuurtjes willen kopen. Toch is het ook voor mensen die gebruikte bouwsteentjes willen kopen ook relevant om de juiste aanbiedingen te vinden.

Definitie van tweedehands

Het woordenboek de Nieuwe van Dale omschrijft tweedehands als: niet nieuw, als gebruikt. Hoewel die omschrijving in eerste instantie duidelijk lijkt kan er toch verwarring ontstaan. Is een ongeopende doos, nieuw gekocht en altijd netjes bewaard tweedehands? Daarover verschillen de meningen.

Wij zijn van mening dat LEGO® pas tweedehands is als de doos en de zakjes zijn opengemaakt en gebruikt voor het bouwen. Een ongeopende doos, nieuw gekocht en altijd netjes bewaarde doos krijgt van ons niet de stempel tweedehands maar ‘gebruikt’. Vervolgens kun je nog gradaties aanbrengen in gebruikt, zoals ‘zo goed als nieuw’ en ‘zwaar gebruikt’. Dit gebeurd ook op veel tweedehandswebsites zoals marktplaats, facebook ruilgroepen of bol.com in het geval van gebruikte boeken.

Strikt genomen is dus alle LEGO® die ooit eerder nieuw gekocht is in een winkel en eigendom is geweest van een particulier tweedehands wanneer deze te koop wordt aangeboden. Dus ook een ongeopende doos. Tweedehands gaat over het aantal eerdere (particuliere) eigenaren, niet over de staat van het product. En juist die staat is voor veel mensen belangrijk. Een betere term vinden wij daarom gebruikt en ongebruikt.

Op onze webshop vindt je in de toekomst een overzicht van het aanbod aan tweedehands speelsteentjes. Wanneer het aanbod gebruikte LEGO® laag is, geven we ook nieuwe sets weer. Klik hier voor ons volledige assortiment LEGO. Wij verkopen via de webshop van BOL.com

1 reactie op “Wanneer is LEGO tweedehands”

  1. Doe mij maar gewoon nieuwe sets, maarja ik ben ook geen verzamelaar maar koop het maar af en toe als cadeautje voor onze zoon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *