Ga naar de inhoud

Waarom LEGO beter speelgoed is dan Playmobil!

  • door

Als we denken aan speelgoed door de jaren heen is er veel veranderd. Sommige dingen zijn echter hetzelfde gebleven. Zowel LEGO als Playmobil maken nog steeds fantastisch speelgoed. Als kind speelde je hier waarschijnlijk zelf al mee, en anders vast je broertje of buurjongen. Deze speelgoedgiganten produceren allebei al meer dan veertig jaar kwalitatief hoogwaardige bouwpakketten in alle soorten en maten. Playmobil is superleuk, maar wij vinden LEGO nog net iets leuker, en bovendien leerzamer. Hier lees je waarom.

Playmobil: direct spelen

Het Duitse Playmobil maakt over het algemeen vrij eenvoudige en vooral kant en klare bouwpakketten. Het spelen staat hierbij centraal, niet zozeer het bouwen. De paar onderdelen die in elkaar gezet moeten worden, zijn vrij gemakkelijk om te bouwen. Veel kinderen vinden het leuk dat ze direct met hun (nieuwe) speelgoed kunnen spelen. De kracht van Playmobil zit hem in de karakters en de kleine voorwerpen die erbij in de doos zitten. Hiermee kunnen hele verhalen gespeeld worden op basis van de eigen fantasie, wat erg leuk is. Dit speelgoed is erg geschikt om de verbeelding van je kind al spelenderwijs mee te helpen ontwikkelen. Bekijk het assortiment playmobil hier.

LEGO: eindeloze mogelijkheden

Het Deense LEGO richt zich naast het spelen ook op het bouwen. De pakketten komen soms met hele boekjes met beschrijvingen, waarmee je gigantische bruggen en kastelen steentje voor steentje op kunt bouwen. Ook bij LEGO zijn er poppetjes om de werelden tot leven te brengen, maar deze staan veel minder centraal. Het mooiste aan Lego vinden we dat je kind het bouwwerk, voertuig of figuur van de doos kan bouwen. Maar dat hij of zij net zo lief (al dan niet op een later moment) met diezelfde bouwsteentjes totaal iets anders kan bouwen. Zo speelt je kind vanuit zijn of haar fantasie en creativiteit en groeit het speelgoed mee met hun leeftijd. Voordeel van LEGO is ook dat je kind door het spelen met Lego een fijne motoriek, ruimtelijk inzicht, creativiteit en vele andere vaardigheden (onbewust) leert tijdens het bouwen. Bekijk het assortiment Lego hier.

Lego of playmobil kopen?

Als je kinderen vraagt of ze Lego of Playmobil leuker vinden, zijn de antwoorden vaak gelijk verdeeld. Wij herkennen dat uit onze eigen jeugd. Het ene moment speelden we het liefst met LEGO, het andere weekend was dat Playmobil. Juist die afwisseling tussen beide soorten vonden wij als kind erg leuk. Aan het eind van de rit biedt Lego echter langer en meer speel plezier. Je kunt steeds weer opnieuw iets nieuws bouwen. Daarom vinden wij Lego iets beter speelgoed dan Playmobil, maar het hangt vooral af waar je kind op dat moment zin in heeft. Ons advies? Haal beiden in huis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *