Ga naar de inhoud

Vrouwelijke LEGO superhelden

  • door

De mannelijke superhelden waren al langer als LEGO figuurtjes en bouwsets te koop, van bekende superhelden zoals de Iron Man, Spider-Man en Batman. Dit waren in het verleden overwegend mannelijke figuurtjes, maar sinds kort zijn ook de vrouwelijke superhelden verkrijgbaar. Voor zowel jongens als meisjes om mee te spelen.

Super hero girls

De Super Heroes serie is al een langer lopende serie van LEGO die aansluit bij populaire films en stripverhalen. Eerder verschenen bijvoorbeeld figuren van superhelden als Iron man, Spider-man en Batman. De nieuwe, vrouwelijke, karakters bestaan uit uit Wonder Woman, Batgirl, Supergirl, Harley Quinn, Poison Ivy, Bumblebee, Flash, Eclipso, Lena Luther, Lashina, and Mad Harriet. Een groot deel van de figuurtjes is afkomstig of geïnspireerd op films en strips. In totaal worden er in 2017 naar verwachting 11 nieuwe (vrouwelijke) superhelden figuurtjes op de markt gebracht, waarvan ongeveer de helft vanaf januari 2017 in Europa te koop is en de andere helft later dat jaar verschijnt. In Amerika verschijnen de poppetjes van de Deense speelgoedfabrikant al eind van 2016.

Figuurtjes, voertuigen en bouwwerken

bouwwerken-auto-voertuig-lego-superheldenNaast figuurtjes zijn er ook bouwsets en andere objecten, zoals voertuigen (auto’s, motors, helikopter, etc.) en gebouwen (hoofdkwartieren), te koop. Met de figuurtjes kunnen de verhaallijnen van de films en strips nagespeeld worden. Het speelplezier wordt verder verhoogd door de toevoeging van voertuigen, gebouwen en andere objecten gemaakt van bouwsteentjes. Daarmee geeft deze superhelden serie van LEGO net als de eerder uitgebrachte superhelden (overwegend mannelijk) uren speelplezier, rollenspel en bouwplezier. Het doel van de DC Super Hero Girls serie is om kinderen te voorzien van een herkenbare wereld vol met ambitieuze personages, meeslepende verhalen en missies met actie die meisjes inspireren om slim, moedig en de mogelijkheid geven om een alledaags Super held te zijn / na te spelen.

Dat wil echter niet zeggen dat meisjes niet met de mannelijke helden poppetjes willen spelen (en jongens niet met de vrouwelijke figuren) – maar de bouwsteentjesfabrikant speelt wel goed in op de markt. Aan de andere kant brengen ze ook de vrouwelijke figuurtjes tot leven die anders alleen in de film of als tekenfilm zichtbaar waren. En dat is voor iedereen (ook verzamelaars) erg leuk en interessant.

De reeds verschenen superhelden (overwegend mannelijk) en de nieuwe (zowel de mannelijke als vrouwelijke) zijn onder andere hier te koop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *