Ga naar de inhoud

Vervoer alles en iedereen met de LEGO treinsets

LEGO treinsets zijn erg populair. Het bouwen van en spelen met een trein is een hobby die voor veel kinderen tot de verbeelding spreekt. Het in elkaar zetten van de trein, het uitleggen van het spoor, het bouwen van een station of spoorwegovergang en het leuk maken van de omgeving is een onderwerp waar alle creativiteit tot uiting komt. En als het bouwen klaar is begint het spelen. Ook de LEGO treinen zijn vaak elektrisch aangedreven (gemotoriseerd) en kunnen dus echt zelfstandig rond rijden op de rails! Twee van de leukste bouwsets zijn de vrachttrein en de hogesnelheids-passagier trein.

LEGO vrachttrein: zware lading vervoeren door de stad

Het LEGO City vrachttrein bouwset wordt geleverd met allerlei extra’s die bij een vrachttrein horen. De trein kan op afstand bediend worden en er zijn zeven verschillende snelheden. In de doos zitten vanzelfsprekend een locomotief, rails en wagons. Ook zitten er onder andere wagons met veedieren, brandstoftank, kabeltrommels en een lego wagon dat je kunt gebruiken voor je eigen vracht ideeën (bijv. een auto!). Naast de vrachttrein met goederen is dit bouwsteentjesset nog veel uitgebreider. Er zitten meerdere figuurtjes, een kraan, heftruck en vrachtwagen met gereedschappen in dit set. Uiteraard is de trein gemotoriseerd en te besturen met een afstandsbediening.

LEGO City Hogesnelheidstrein

Natuurlijk wordt het spoort in LEGO city niet alleen gebruikt voor goederenvervoer. Ook de inwoners van de stad maken graag gebruik van de trein. Een leuk passagierstreinen bouwset is de LEGO City Hogesnelheidstrein. De passagierstrein zorgt ervoor dat iedereen op tijd op hun bestemming aankomt, mede door het flitsende, gestroomlijnde ontwerp en de zeven verschillende snelheden die deze trein zo mooi maken. De deuren kunnen geopend worden om passagiers te laten in en uit stappen en een spoorwegovergang zorgt ervoor dat iedereen veilig over kan steken. Deze doos bevat uiteraard een locomotief en wagons. Daarbovenop zitten er een perron, waarschuwingsborden, meerdere figuurtjes en rails in het pakket. Kortom, alles wat je nodig hebt om iedereen veilig en op tijd aan te laten komen.

Maak je eigen treinen, stations en spooromgeving

En wil je wat afwisseling of combinaties maken tussen bouwsets? Het Deense speelgoed staat er natuurlijk om bekend dat je creaties aan kunt passen aan je eigen wensen of geheel iets nieuws kunt verzinnen. Met de bovengenoemde bouwsets kun je eindeloos variëren. De locomotieven en wagons kun je geheel naar wens aanpassen. Maak er bijvoorbeeld een auto transport trein van of vervoer containers. Met andere bouwsteentjes en sets maak je bovendien een echte spooromgeving, met stations, spoorwegovergangen en stads- of industrieomgeving.

Extra rails en wissels nodig? Kijk dan hier!

1 reactie op “Vervoer alles en iedereen met de LEGO treinsets”

  1. Lego treinen zijn erg leuk. Er zijn veel zelfbouwprojecten van echte liefhebbers, die hebben echt bekende spoorwegmaatschappijen zoals de NS nagebouwd. Dat zijn geen kant en klare bouwpakketten, maar met wat bouwsteentjes kun je zulke treinen zelf bouwen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *