Ga naar de inhoud

Stof van LEGO bouwwerken verwijderen

  • door

Stof is een ophoping van piepkleine deeltjes, waaronder vezels van kleding, papier, haar, huidschilfers, pollen, gruis, vuil en nog veel meer. Hoewel een beetje stof geen kwaad kan, is het beter om regelmatig de hoeveelheid stof in huis te verminderen. Doe je dat niet dan allergieën en andere gezondheidsproblemen krijgen, bijvoorbeeld omdat piepkleine deeltjes een feest zijn voor allerlei beestjes om in te leven.

Stof van LEGO verwijderen

Het plastic waar LEGO van gemaakt is trekt veel stof aan. Zeker bouwwerken die al wat langer staan, zonder dat er mee gespeeld wordt. Na verloop van tijd valt er net als in de rest van de dingen in huis dan ook een dun laagje huisstof op. Dat oogt niet alleen slordig, het is ook niet echt prettig voor de gezondheid. Met onderstaande simpele tips kun je het stof eenvoudig verwijderen.

Zachte kwast

De meest effectieve manier om stof te verwijderen van LEGO is door gebruik te maken van een zachte kwast of borstel. Nadeel hiervan is dat je het stof niet echt verwijderd maar eigenlijk verplaatst. Het zweeft door de lucht en een deel zal weer terug vallen op de bouwsteentjes (en de rest op andere plekjes in huis). Toch is dit de meest effectieve manier.

Stofzuiger

Het gebruik van een stofzuiger kan ook. Zorg ervoor dat je een klein handmodel (bijv. voor in de auto of een kruimelzuiger) gebruikt dat niet al te krachtig is en waar speciale smalle opzetstukken bij zitten. Dat laatste is handig om overal goed bij te kunnen. Nadeel van de stofzuiger is dat het niet alle stof van de steentjes af krijgt, met name de bouwplaten met nopjes. Daarnaast heb je kans om onderdelen op te zuigen. Pas dus op met de stofzuiger bij kleine en fragiele LEGO.

Combinatie

Het beste kun je de bouwsteentjes vrij van stof maken door een combinatie van zachte kwast en stofzuiger. Met de kwast haal je het los en met de stofzuiger zuig je het op. Tenslotte is het Stof verwijderen van bouwwerken die je toch gaat afbreken is eenvoudiger.

Bovenstaande methoden zijn toepasbaar voor bouwwerken, voertuigen, bouwplaten, etc. die opgebouwd moeten blijven. Stof verwijderen van LEGO die je afgebroken hebt is eenvoudiger. Dat kun je namelijk gewoon in de wasmachine stoppen. Lees er hier meer over.

Hoe maken jullie LEGO stof vrij? Hebben jullie aanvullende tips voor ons en voor onze lezers?

Bouwsteenjeswinkel.nl is de LEGO webshop van Nederland en België. Klik hier voor ons volledige assortiment LEGO. Wij verkopen via de webshop van BOL.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *