Ga naar de inhoud

De stad en het dagelijks leven naspelen

  • door

LEGO City is een langlopende serie bouwsets rond het thema ‘stad’ dat draait om het dagelijks leven. Mensen gaan naar hun werk. Schepen varen af en aan in de haven. Bouwvakkers werken hard aan de bouw van een nieuwe flat. In het park wordt gerecreëerd. Wetenschappers voeren onderzoek uit in de zee, een vliegtuig stijgt op van het vliegveld en de hulpdiensten spoeden zich naar een ongeval. Voorgaande voorbeelden zijn slechts enkele van de vele speel mogelijkheden die dit thema biedt.

Meest verkochte LEGO thema

Niet voor niets is LEGO City sinds jaar en dag het meest verkochte thema van de Deense bouwsteentjesfabrikant. Het thema is geïntroduceerd in 1978 en heeft in de loop van de jaren verschillende namen gehad: Legoland, LEGO Town en LEGO World. Vanaf 2005 is de naam LEGO City in gebruik, ook al is het thema breder dan alleen de stad. De bouwsets raken ook het leven buiten de stad, zoals onderzoek / wetenschap / ontdekkingsreizen, ruimtevaart, scheepvaart en bosbeheer.

Herkenbaar met het dagelijks leven op straat.

Wat LEGO city zo populair maakt en waarom het zo veel verkocht wordt is de herkenbaarheid. Voor veel kinderen zijn de dingen die ze dagelijks buiten zien, waar ze over dromen of op TV zien, zelf na te bouwen en spelen met de bouwsteentjes. Ze kunnen de situaties niet alleen naspelen, maar ook hun fantasie volledig op hun beloop laten. Het bouwen van nieuwe bouwwerken, voertuigen en figuurtjes prikkelt hun creativiteit.

Geweldloos

Dit thema is bovendien een vrijwel geweldloos thema. Op het vangen van boeven na komt er geen geweld bij kijken. Wel kunnen kinderen spelen als brandweerman, treinmachinist, piloot, boswachter, race coureur, bouwvakker of avonturier. Het is speelgoed waar je kind met veel plezier en zonder agressiviteit mee kan spelen.

Wij bieden diverse LEGO City sets aan! Klik hier voor ons volledige assortiment LEGO. Wij verkopen via de webshop van BOL.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *