Ga naar de inhoud

Politiebureau en brandweerkazerne nog altijd populair

het LEGO politiebureau en de brandweerkazerne behoren tot de meest verkochte bouwsets. Ze staan al jarenlang bovenaan de bestsellerlijst van de Deense speelgoedfabrikant en daar blijkt ook dit jaar weer geen verandering. Ga op bezoek bij 10 willekeurige kinderen en we durven te wedden dat je bij een aantal van hen wel één van deze bouwsteentjes sets aantreft in de slaap- of speelkamer. Wat verklaart die populariteit?

LEGO politiebureau

Het LEGO politiebureau hoort net als de brandweerkazerne tot het CITY-thema van de speelgoedfabrikant. Alle bouwsteentjes in dit thema zijn gericht op het dagelijks leven dat je ook buitenhuis aantreft. Net als in het echt kan je kind met dit thema zijn LEGO stad veilig houden, boeven vangen en de orde bewaken. De samenstelling van de politiebureau bouwsteentjes verschilt jaarlijks, maar meestal tref je in de doos één of meerdere politiemotors, een auto, een helicopter, een voertuig voor de boef, verschillende figuurtjes (politieagenten, burgers en boeven) en een hoofdkantoor aan. Het set biedt urenlang speelplezier in de fantasiewereld van het kind. Bestel het politiebureau hier.

LEGO brandweerkazerne

De LEGO brandweerkazerne brengt de enerverende wereld van een brandweerman tot leven. Je kind kan in de rol kruipen van de brandweerorganisatie. Zodra het alarm afgaat moet hij zich spoeden naar de (fantasie) brand of ongeval, om net als in het echt, mensen en dieren in nood te helpen. Het speelgoedbouwset bevat een brandweerkazerne, meerdere brandweermannen met volledige uitrusting, één of meerdere kleine en grote brandweervoertuigen en vaak ook een helicopter. Koop de brandweerkazerne hier in de bol.com webshop.

Wat verklaart de populariteit

Volgens ons wordt de populariteit van deze LEGO sets verklaard door een aantal redenen. Op de eerste plaats zijn politieagent en brandweerman nog steeds beroepen waar heel veel jongens en meisjes van dromen. De bouwsets spreken dus de fantasie van het kind aan. Bovendien zij deze beroepen natuurlijk altijd een beetje spannend en bevatten ze veel actie. Op de tweede plaats zijn het herkenbare onderwerpen. Je ziet beide functionarissen in het echt op straat, maar ook op tv, in boekjes en in computerspelletjes. Tenslotte zijn het uitgebreide bouwdozen waarmee je ook nog een hoop andere voertuigen en bouwwerken kunt maken of verhalen mee kunt spelen. Het politiebureau en de brandweerkazerne zullen dan ook nog lang bovenaan het lijstje blijven staan van het leukste speelgoed om te krijgen en te geven.

Waar te koop

Het LEGO politiebureau is hier te koop
De LEGO brandweerkazerne bestel je hier.
De prijzen van deze bouwsets verschillen soms met de tijd, omdat er soms sprake is van korting of een aanbieding. Hoe dan ook, met deze bouwsets heeft je kind ontelbaar veel uren speel- en bouwplezier.

2 reacties op “Politiebureau en brandweerkazerne nog altijd populair”

    1. Hallo Nathalie,

      Wij hebben helaas geen gebruikte of tweedehandse LEGO van het politiebureau of de brandweerkazerne op voorraad. De bovenstaande BOL.com zijn echter een goed alternatief, en je weet zeker dat je een compleet bouwset krijgt 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *