Ga naar de inhoud

Over deze website

LEGO is van jong tot oud en onder zowel jongens als meisjes ongekend populair. Het bouwsteentje heeft zijn weg gevonden naar de handen, hoofden en harten van vierhonderd miljoen mensen over de hele wereld. In de meer dan vijftig jaar sinds LEGO bestaat, heeft het bouwblokje de verbeelding van een miljoen kinderen en volwassen aan het werk gezet.

Missie PlasticBouwblokjes.nl

Wij vinden dat iedereen moet weten van de gigantische mogelijkheden die LEGO en andere merken plastic bouwblokjes bieden. Zowel op het vlak van plezier, creativiteit, de ontwikkeling van ruimtelijk inzicht en het ondersteunen van de fijne motoriek. Wij zien het met PlasticBouwblokjes.nl als onze missie om LEGO enthousiastelingen op een toegankelijke manier te voorzien van een betrouwbaar en relevant antwoord op vragen of te inspireren. Zo maken we dit geweldige speelgoed nog toegankelijker voor (toekomstige) enthousiastelingen!

Doelstellingen

Wij geven invulling aan die missie door:

  • Een overzichtelijke en mooie website.
  • Informeren en inspireren over de verschillende (sub)thema’s en bouwpakketten.
  • Plaatsen informatie die gebaseerd is op grondig onderzoek.
  • We schrijven onafhankelijk en geven onze eerlijke mening.

PlasticBouwBlokjes.nl is daarmee de informatieve website over bouwblokjes speelgoed, of dat nu van LEGO is of van andere merken. Dit is de website waar iedereen met vragen over plastic bouwblokjes informatie kan vinden. Je leest op onze website nieuws, inspiratie en achtergrond informatie. We brengen van ieder Lego thema / onderwerp in beeld wat de achtergrond is, inspireren welke bouwsets binnen een thema mogelijk interessant zijn, geven handige tips voor het ‘spelen’ met dit speelgoed en brengen via het blog nieuwsberichten over dit speelgoed.

Wij richten ons op zowel jonge als volwassen lego enthousiastelingen. Daaronder verstaan wij de doorsnee enthousiasteling: kinderen en volwassenen die bouwsteentjes of bouwpakketten in de (speelgoed)winkel kopen, dat opbouwen, er mee spelen en/of weer afbreken en bewaren/verzamelen. We kijken gericht naar wat deze enthousiastelingen voor vragen hebben en naar welke informatie ze op zoek zijn. We richten ons niet op de grote verzamelaars, de MOC bouwers, LEGO investeerders of de hele specialistische bouwers / doorgewinterde fans. Je leest bij ons dus niet over ieder nieuw set dat verschijnt en gaan ook niet zeer detaillistisch op elk detail van een set inzoomen. Concreet: je leest bij ons wel iets over de 2024 versie van het populaire LEGO politiebureau die nu in de winkel ligt, maar niet over dat zeldzame LEGO mannetje (minifigure genaamd) dat alleen te koop is in de decembermaand.

De redactie

De informatie op deze website is origineel en wordt geschreven door auteurs die zelf graag met plastic bouwblokjes spelen en/of veel van het speelgoed afweten. De auteurs op deze website hebben verschillende achtergronden. Samen vormen onze auteurs de redactie. Een team dat samen er voor zorgt dat de informatie op deze website betrouwbaar en goed geschreven is. De redactie bestaat momenteel uit:

  • Herman de Groot
  • Chiel Schouten
  • Floor Nijsten

Je kunt contact opnemen met de redactie via onze contactpagina.

Redacteuren gezocht

Om deze website te laten groeien en nog meer mensen vanuit een brede achtergrond te voorzien zoeken we jou! We zoeken enthousiaste vrijwilligers die mee willen helpen om interessante tips en producten te spotten en op de website te plaatsen. Ook zijn we op zoek naar mensen die reviews willen plaatsen. Daarnaast moedigen we je natuurlijk aan om je mening over elk onderwerp te laten horen. Dat kun je doen door als bezoeker een reactie achter te laten of ons te contacteren via de contactpagina.