Ga naar de inhoud

Op zoek naar een stijlvolle kast voor je bouwwerken?

Een Italiaans ontwerpbureau heeft een stijlvolle serie meubels ontwikkeld die ons als Lego liefhebber aanspreken. Het oppervlak van de kastjes bestaat namelijk helemaal uit de bekende nopjes. Leuk en stijlvol, maar als liefhebber ben je waarschijnlijk ook op zoek naar mooie ruime vitrinekasten om bouwwerken op te bergen.

Creativiteit

We hebben de kast van het italiaanse ontwerpbureau als voorbeeld genomen. Het idee sprak ons namelijk aan, want je raadt het al, op die nopjes passen de bouwsteentjes van lego. Het is aan de creativiteit van jou of je kinderen hoe ze de kast gebruiken en versieren. Wat dacht je van een spel, een flat met balkons of gewoon kleurrijke patronen. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Vitrinekast en ladekasten

Voor de echte liefhebber die zijn collectie en mooiste bouwwerken koestert biedt een vitrinekast uitkomst. Veel opbergruimte, maar in plaats van gesloten deuren glas om de bouwwerken uit te stallen. De vraag is dan, wat doe je met de bouwsteentjes die je nog niet hebt gebruikt? Het oogt vaak wat rommelig om die in het zicht te hebben. Onze tip: kasten met ondiepe lades (liefst ingedeeld in vakjes), zodat je niet te diep hoeft te graaien. En wat dacht je van dit doe het zelf idee, bestaande uit kant en klare gereedschapsbakjes verwerkt in een houten frame:

Doe het zelf combinaties!

Over doe het zelf gesproken. Voor de klussers onder ons kan het natuurlijk goedkoper en creatiever. Koop bijvoorbeeld een ikea kast. Die zijn er in alle formaten (ja, ook grote voor de verzamelaars) en in alle vormen (bijvoorbeeld met glazen deuren om de mooiste bouwwerken in de vitrine te zetten). Vervolgens koop je een aantal grote en kleine bouwplaten die je netjes op elke gewenste plaats van de kast lijmt. Zelfde resultaat, maar een stukje meer flexibiliteit en waarschijnlijk goedkoper.

Hoe bergen jullie lego op? Of wat lijkt je mooi om te (laten) maken?

4 reacties op “Op zoek naar een stijlvolle kast voor je bouwwerken?”

  1. Ikea is hier favoriet en een lifesaver om lego op te slaan. Plastic bakken, gesloten lade kasten (tip: de kant en klare kledingkasten of nog beter op maat laten maken bij ikea) en vitrinekasten. Ze hebben het allemaal, van goede kwaliteit en betaalbaar.

  2. Wie is de maker van de kast met houten frame en gereedschapsbakjes? Deze wil ik ook graag maken maar zou graag willen weten welke gereedschapsbakjes gebruikt zijn.

  3. ik was ook al een tijd op zoek naar een goede opberg oplossing en deze kast voor de steentjes spreekt ook mij heel erg aan. met behulp van google image search heb ik uitgevonden wie de maker is. http://agalkin.com/proj_chest.html staat de uitleg van deze kast. weer een mooi klus projectje voor de komende tijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *