Ga naar de inhoud

Nieuwe LEGO is niet duurder geworden

In een voorgaand artikel beschreven we al dat LEGO de afgelopen jaren niet duurder maar juist goedkoper is geworden. Toch heerst vooral bij volwassenen het gevoel dat nieuwe LEGO duurder is geworden ten opzichte van de prijzen in hun eigen kinderjaren (nogmaals, dat is niet het geval). Hoe komt dat?

Als volwassene weet je de waarde van geld

We herkennen het allemaal, als kind wil je de hele speelgoedcatalogus kopen. We hebben als kind vaak nog geen flauw benul wat de waarde van geld en de waarde van ons speelgoed uitgedrukt in euro’s is. We weten niet dat onze ouders soms vele uren moeten werken om het geld bij elkaar te krijgen voor dat ene stukje Lego.

Als de jaren voorbij vliegen en we zelf kinderen en een baan krijgen worden de ogen geopend. Zoveel geld voor een stukje speelgoed? “Deze prijzen zijn belachelijk”. “Het is maar speelgoed”. Als volwassenen schatten we de prijs van LEGO in op basis van de vele uren werk die we hebben verzet om het geld te verdienen. Maar LEGO is, zoals we in het voorgaand artikel al beschreven, niet duurder geworden dan enkele decennia geleden, maar juist goedkoper.

Vaal kijken volwassen in de winkel en webshops dan ook naar de verkeerde – vooral duurdere – sets. LEGO biedt een flink aantal nieuwe LEGO sets aan voor rond de 40 euro waar een kind vele jaren speelplezier mee heeft. Klik hier voor het assortiment.

Conclusie

Dat het gevoel leeft dat LEGO duurder is geworden in de afgelopen tijd verklaren wij dus vooral vanwege het feit dat we nu, als volwassenen, goed in kunnen schatten hoeveel uren wij moeten werken voor de bouwsteentjes. Toegeven, LEGO is niet het meest goedkope speelgoed en is dat ook nooit geweest. Maar LEGO staat ook voor hoge kwaliteit en een flinke dosis creativiteit, die voor jarenlang speel plezier kan zorgen en waarvan de blokjes en figuurtjes altijd hun waarde behouden.

Ons advies is dan ook wanneer je van plan bent LEGO te kopen, niet voor de duurdere sets te gaan. Er zijn genoeg sets van rond of zelfs onder de 40 euro die voor veel plezier kunnen zorgen. Klik hier voor ons volledige assortiment LEGO. Wij verkopen via de webshop van BOL.com

2 reacties op “Nieuwe LEGO is niet duurder geworden”

  1. Rond de 50 euro heb je prima sets, zeker als je er ook nog een paar doosjes van 10 euro bij koopt heb je net zo veel of veel meer speelplezier!

  2. Lega stardestroyer paar jaar terug 170 euro nu zelfde 428 euro. En lego word niet duurder. Kom op ik snap dat je klanten wilt behouden maar hou die lariekoek bij jezelf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *