Ga naar de inhoud

Namaak LEGO kopen op marktplaats bij webshops

We krijgen steeds vaker vragen over namaak LEGO die te koop wordt aangeboden op marktplaats en verschillende webshops. Soms zijn deze namaak blokjes en figuurtjes tweedehands, maar vaak gaat het ook om nieuw aangeboden spullen.

Mag je zomaar Lego blokjes namaken en verkopen?

Sinds 1998 heeft LEGO niet meer het alleenrecht op het produceren van blokjes en figuurtjes. In 1988 verliep de eigen licentie voor het maken van Lego steentjes. Sindsdien mogen ook andere fabrikanten soortgelijke bouwstenen maken en produceren. Veel van die bedrijven ontwikkelen nu eigen sets.

De namaak bouwblokjes worden gemaakt van dezelfde soort kunststof als Lego, namelijk ABS (acrylonitril butadieen styreen). Vrijwel alle merken namaak bouwsteentjes zijn zo gemaakt dat bijna alle onderdelen goed passen en samengaan met Lego. Ze gebruiken dezelfde pasvorm en zijn onderling uitwisselbaar. Ze passen perfect op elkaar en hebben vaak dezelfde uitstraling en vormen. Bekende merken namaak bouwsteentjes zijn Sluban, BanBao, Brick’m, Cobi (de meest bekende), Mega Bloks, Q-Bricks, QUIX, Best-Lock, COGO, Ligao, Ministeck, Wange en Weagle. Zoals je ziet zijn er sinds 1998 dus flink wat bedrijven bij gekomen die vergelijkbaar (uitwisselbaar) speelblokjes verkopen.
[divider][one_third]BanBao Brandweer Brandweer Helikopter
[/one_third][one_third]Cobi World of Tanks – CENTURION[/one_third][one_third_last]Sluban tour bus – Lijnbus M38-B0330[/one_third_last][divider]

Lego verzameling aanvullen

Doordat de namaak bouwsteentjes goed samengaan met LEGO en je de blokjes kunt mengen is het dus geen probleem om deze blokjes te kopen. Het voordeel van het toegenomen aanbod aan LEGO-achtig speelgoed heeft als voordeel dat je meer keuze hebt in thema’s en figuurtjes. Daarnaast is het toegenomen aanbod goed voor het prijsniveau. De namaak blokjes zijn vaak goedkoper dan de originele LEGO. Zie bijvoorbeeld hier de COBI thema’s of de blokjes van Best-Lock.

Natuurlijk blijft de originele LEGO het meest aansprekend en het meest herkenbaar. De namaak bouwsteentjes hebben bijvoorbeeld vaak andere, poppetjes, die niet altijd even mooi zijn. Dus hoewel de namaak blokjes goed samengaan met en goed passen op, kunnen wij ons voorstellen dat de originele LEGO je nog steeds het meeste aanspreekt. De originele LEGO koop je bij ons, vaak tegen scherpe (nieuw) prijs.

Bouwsteenjeswinkel.nl is de LEGO webshop van Nederland en België. Klik hier voor ons assortiment (via bol.com).

1 reactie op “Namaak LEGO kopen op marktplaats bij webshops”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *