Ga naar de inhoud

Maak kennis met de LEGO friends vriendinnen

  • door

LEGO friends is ongekend populair onder meisjes. De specifiek op meisjes gerichte speelsets combineren de klassieke bouwsteentjes met scènes uit het leven dat de meeste meisjes rond zich zien afspelen. Het verhaal van de LEGO Friends gaat over het leven van een hechte vriendinnenclub in de stad Heartlake City. In de stad wonen, winkelen, recreëren ze en leven ze een opwindend leven. Met de uiteenlopende bouwwerken en figuurtjes wordt de fantasie van meisjes geprikkeld en kunnen ze allerlei verhaallijnen verzinnen en ervaringen uit hun eigen leven naspelen. Wie zijn eigenlijk de hoofdrolspeelsters in deze LEGO sets?

Mia, Emma, Andrea, Stephanie en Olivia

De hechte vriendinnenclub bestaat uit Mia, Emma, Andrea, Stephanie en Olivia. Olivia heeft bruin haar en heeft een interesse in wetenschap, natuur en geschiedenis. De speelsets rond Olivia richten zich op van uitvinden, wandelen, foto’s, scholen en tekenen. Stephanie heeft blond haar en is de sociaalste van de 4 hoofdpersonen. De bouwsets rondom haar figuurtje zijn dan ook gericht op evenementen, feesten en sporten. Emma (zwart haar) leeft voor de mode. De speelsets rondom haar persoon zijn gericht fashion, sieraden en make-up. De vierde hoofdpersoon is Mia. Mia (rood haar) houdt van dieren. De bouwwerken en figuurtjes rondom haar gaan over dieren, sporten en kamperen. Tenslotte is er Andrea (donker haar), een fervent liefhebber van muziek en theater. De bouwsets rondom Andrea zijn gericht op zingen, muziek maken, theater en koken/borrelen.

Samen er op uit trekken en activiteiten ondernemen

Zoals je kunt lezen hebben de vriendinnen uiteenlopende hobby’s. Al die hobby’s zijn omgezet naar leuke bouwsets voor meisjes om mee te spelen. Ondanks de uiteenlopende hobby’s vormen ze een hechte vriendengroep die er samen op uitrekt en activiteiten onderneemt. Zo is er bijvoorbeeld een paardrijclub, diverse huizen, een café, een nagelstudio, en ga zo maar door. In elk set zitten meerdere accessoires, dieren en voertuigen. Meisjes kunnen met deze bouwsets hun eigen fantasie en creativiteit op de loop laten gaan en alleen of samen spelen met de vele figuurtjes en bouwsets.

LEGO Friends kopen

Friends is een serie waarbij LEGO zich vooral richt op de meisjes. Met meer gedetailleerde figuurtjes, meer aandacht voor accessoires en realisme kunnen verschillende situaties uit het dagelijks leven worden nagespeeld. De bouwsteentjes geven bovendien de mogelijkheid om desgewenst zelf te bouwen wat ze maar willen. Koop LEGO friends hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *