Ga naar de inhoud

Losse minifiguurtjes kopen?

De LEGO wereld wordt bevolkt door kleine plastic miniatuurmensjes. In de LEGO CITY sets vertolken ze met de kenmerkende gele huidskleur het dagdagelijks leven, bijvoorbeeld als politieman, kok, onderzoeker of autocoureur. De personages hebben hier dezelfde eigenschappen als mensen in de echte wereld. Maar ze zitten ook in de rol van ninja, starwars trooper, ridder, stripheld of andere film- of fantasiewereld in bouwsets.

Verzamelaarsobject

lego-collectiblesDe afgelopen 40 jaar heeft LEGO ruim dan 10.000 minifiguren uitgebracht. Vaak horen ze bij een set en sluiten de poppetjes aan bij het thema van de bouwdoos. Ze worden echter ook los verkocht om jouw LEGO avonturen uit te breiden. Deze los te verkrijgen minifiguren worden jaarlijks vernieuwt en zijn te zien als verzamellaarsobject. Ze zijn gebaseerd op films, sporten, geschiedenis, maatschappij of cultuur. Veel fans maken er een sport van om al deze te minifigs te verzamelen.

Elk figuurtjes van deze los te kopen poppetjes vertegenwoordigd een uniek karakter, met eigen kleren , accessoires en gezichtsuitdrukkingen. Je kunt er bijna op zichzelf een heel verhaal mee spelen, als je over de juiste dosis fantasie beschikt.

Inhoud onbekend

doos-zakjesDe losse figuurtjes zijn per 1 minifiguur te koop in zakjes. Je weet vooraf niet welk miniatuurmensje je aantreft in een zakje, want ze zijn geseald en niet voorzien van een inhoudsweergave. Er wordt bovendien van elk poppetje maar een enigszins beperkte oplage gemaakt (wees gerust nog steeds vele duizenden poppetjes). Voor verzamelaars is dit ‘leuk’, want je hebt een willekeurige kans om een specifiek figuurtje te bemachtigen. Daarnaast maakt dit het moeilijk (maar leuk) om een complete collectie te verzamelen. Voor mensen die echter een specifiek figuurtje willen hebben is dit minder plezierig.

Meestal komt er elke 4 maanden een nieuwe serie collectible minifigures uit en soms zijn er ook land specifieke series te koop (zoals het Duitse voetbal elftal). Er zijn per serie zo’n 16-18 minifiguurtjes te verzamelen. Op dit moment zitten we bij serie 16/17. De totale lijst van series met de figuurtjes vindt je op Wikipedia.

Waar losse minifiguurtjes kopen

Je koopt losse minifiguurtjes hier. Ben je op zoek naar een specifiek poppetje uit een serie? Dan zal je het internet af moeten struinen, op zoek naar andere verzamelaars en webshops die dat figuurtjes willen verkopen of ruilen. Ben je op zoek naar gewone standaard LEGO poppetjes om los te kopen? Kijk dan eens bij een LEGO webshop die tweedehands onderdelen verkoopt. Daar vindt je zeker weten de standaard veel voorkomende minifiguurtjes die je kunt gebruiken om je bouwsets aan te vullen.

1 reactie op “Losse minifiguurtjes kopen?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *