Ga naar de inhoud

LEGO verkopen aan een webshop

Er zijn in Nederland en België verschillende webshops die tweedehands LEGO van particulieren inkopen. De ingekochte bouwsteentjes maken ze schoon, sorteren ze en verkopen ze vervolgens weer als volledig set of als losse onderdelen. Als je nog LEGO hebt staan waar niet meer mee gespeeld wordt, dan kan het interessant zijn om de bouwsteentjes te verkopen. Hoe gaat dat in zijn werk en welke prijs krijg je er voor?

Neem eerst contact op

Hoewel de werkwijze van de verschillende LEGO webshops uiteenloopt, moet je bij de meeste winkels eerst van te voren contact opnemen (email / telefoon) dat je bouwsteentjes wilt verkopen. In veel gevallen zal de medewerker u vragen of u kunt aangeven wat voor bouwsets en blokjes u te koop aanbiedt en om welke hoeveelheid het gaat. Op basis van die informatie zal er een eerste indicatie gemaakt worden van de prijs die u krijgt. Bij grote partijen kan een medewerker van een webshop langskomen voor een taxatie.

LEGO opsturen en betaald krijgen

Vervolgens moet je bij de meeste winkels de LEGO goed verpakt opsturen of afgeven. Een medewerker gaat vervolgens bekijken wat de kwaliteit van de bouwsteentjes is en of de eerste prijsindicatie naar boven of beneden bijgesteld moet worden. Er wordt altijd een steekproef genomen om de kwaliteit te beoordelen. Als de kwaliteit slecht is kan besloten worden van de koop af te zien. Er zal daarna contact met je worden gezocht voor de wijze van betaling. Wanneer u de blokjes opstuurt gebeurt de betaling achteraf. In veel gevallen wordt het geld op je rekeningnummer gestort, maar als je het in de winkel af komt geven kan dit ook contant zijn.

Welke prijs krijg je nog voor gebruikte LEGO?

De verschillende webshops hanteren allemaal vergelijkbare (marktconforme) prijzen voor de inkoop van tweedehands LEGO van particulieren. Afhankelijk van de kwaliteit, samenstelling en jaartal kan een partij ongesorteerde bouwsteentjes tussen de 5 en 18 euro per kilo opbrengen. De meeste webshops hanteren echter een basisprijs van 8 euro per kilo (alles door elkaar, niet uitgezocht).

U kunt echter meer geld krijgen als je ook dozen, figuurtjes en boekjes aanlevert. Ook voor populaire of zeldzame bouwsteentjes kunt u meer vragen. Bijvoorbeeld voor nieuwe LEGO, Star Wars, Technisch LEGO, Batman, Superman en andere licenties. Een lager bedrag krijgt u bij verkleuring, slijtage of erg vieze blokjes en figuurtjes. Dat geldt ook voor partijen waar namaak of ander speelgoed in wordt aangetroffen.

40 reacties op “LEGO verkopen aan een webshop”

 1. Herman (Bouwsteentjeswinkel.nl)

  Beste André,

  Op dit moment kopen wij zelf geen gebruikte LEGO in. Dit artikel is puur ter informatie.

  Groeten Herman (Bouwsteentjeswinkel.nl)

 2. Wij hebben een grote partij technisch LEGO dat v.w. Ruimte gebrek weg moet

  Alles is opgebouwd de dozen en boekjes zijn wel aanwezig.

  Graag horen we of u daar belangstelling voor heeft.

  1. Hallo, Heb volgende setjes van Lego : nr329 en 6607 en 671 en 6608 en 6630 en 6647 en 6628 en 6650 en 6680 en 6685 en 314 en 371 en 6880. Mijn toppers : nr 854 en 8860 en 8862 en 8700 (2x). De vier laatste in orig. verpakking met handleiding en inner trays en covers. Woon wel in België.

   1. Hallo ik zoek Lego aan te kopen voor de kleinkinderen, de vernoemde setnummers zeggen mij niets,
    Kan u mij via mijn mailadres omschrijving/foto’s en vraagprijs doorsturen?

 3. Hebben jullie suggesties voor (web)shops waar je Lego kunt verkopen? Heb een aantal sets die ik wil verkopen, maar kan geen sites vinden.

  M.v.g

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *