Ga naar de inhoud

LEGO trein kopen: al sinds 1966 een van de leukste bouwpakketten!

Speelgoed treinen zijn populair speelgoed om te kopen. Voor kinderen spreken treinen bijna altijd tot hun verbeelding. Met LEGO treinen combineer je het spelen met het locomotief, de sporen en de bedrijvigheid op en rond de stations, met het zelf (op)bouwen. Treinen zijn dan ook een van de populairste bouwsets van de Deense bouwsteentjes fabrikant. Die verkoopt als sinds 1966 trein bouwpakketten uit. Een korte geschiedenis en een aantal leuke tips voor de huidige generatie!

Een korte geschiedenis van de LEGO treinen

Het eerste bouwsteentjespakket met daarin een trein werd door LEGO in 1966 uitgebracht. Deze trein moest je nog met de hand bedienen. Niet lang daarna kwam de Deense speelgoedreus met elektrisch aangedreven locomotieven. Eerst met batterijen in de trein zelf en later op stroomvoorziening via de rails. In de jaren ’90 en daarna werden de trainen steeds realistischer. Er kwamen nieuwe trainen die sterke gelijkenissen vertoonde met de passagier- en goederentreinen die in Europa op het spoor reden. Ook de rails en omgeving, zoals spoorwegovergangen, stations, seinen, laad- en losfaciliteiten werden steeds realistischer en uitgebreider. Je kon zo je eigen spoorbaan van bouwsteentjes maken. Met de LEGO trein is er eindeloos te variëren. Je kind maakt er bijvoorbeeld een simpele baan om met een bijpassende treinrails.

Huidige lego treinen te koop

Op dit moment zijn er drie treinen te koop; de 60051 LEGO© City Hogesnelheidstrein, de 60098 LEGO City Zware Goederen Vrachttrein en de 60052 LEGO City Vrachttrein. De LEGO Vrachttreinen kunnen worden volgeladen met allerlei materialen, van bulkgoed tot containers en gevaarlijke stoffen. En vervoer je de passagiers met een stadstrein of de snelle internationale hogesnelheidstrein? Klik hier voor het meest recente aanbod.

Daarnaast zijn er losse omgevingselementen, zoals een station of spoorwegovergang te koop (geweest). Elk jaar vernieuwt de Deense speelgoedfabrikant zijn assortiment en komen er meestal nieuw trein thema bouwpakketten uit. Via dit blog houden we je daarvan op de hoogte (zie ook bovenstaande link voor directe inzage in het meest recente aanbod).

Wees creatief en bouw jouw (spoor)wereld

Lego trainen passen natuurlijk erg goed bij andere LEGO bouwpakketten, bijvoorbeeld bij de CITY sets. Wat is een stad zonder passagierstrein en spoorbaan waarover belangrijke goederen worden aangeleverd? Daarnaast kun je de fantasie op zijn beloop laten en in plaats van de treinen volgens de instructies te bouwen, treinen te bouwen met andere bouwsteentjes die je in je bezit hebt. Zo kun je bijvoorbeeld met een beetje creativiteit en veel gele bouwsteentjes de bekende hondenkop locomotief van de NS nabouwen. En zoals altijd met bouwsteentjes hoef je niet te maken wat er op de doos staat afgebeeld. Bouw gerust heel iets anders van het treinset, zoals een vliegtuig, robot of … wat je maar kunt bedenken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *