Ga naar de inhoud

LEGO: nabouwen op basis van foto of tekening?

Op marktplaats, in webshops en op andere webshops kun je zowel tweedehands sets als losse onderdelen kopen. Soms ontbreekt daar dan wel de bouwtekening van. In een aantal gevallen kun je ook gewoon een berg gemengde steentjes en onderdelen kopen waar je zelf je eigen creativiteit op los kunt laten. In al deze gevallen kan het soms noodzakelijk of leuk zijn om op basis van de bouwtekeningen of foto’s het LEGO object op- of na te bouwen.

Op basis van een foto nabouwen

Veel van de LEGO objecten kun je namelijk zelf nabouwen op basis van de generieke veelvoorkomende bouwelementen. Die generieke bouwelementen zijn ook wat LEGO zo uniek maakt. Neem deze ambulance als voorbeeld. Als je een berg steentjes, figuurtjes en onderdelen hebt is het een kwestie van uit deze berg de onderdelen zoeken die je nodig denkt te hebben. Ontbreekt er een onderdeel, vervang het dan door een onderdeel waarvan jij denkt dat het handig of mooi is om die daarvoor in de plaats te zetten. Heb je bijvoorbeeld geen zijruiten van deze ambulance? Vervang ze dan gewoon door een ander, bijvoorbeeld dicht, paneel of blokje. Kortom, gebruik je creativiteit en fantasie.

Op basis ven een enkele foto kun je dus met gebruikte LEGO een object nabouwen. Inspiratie hiervoor haal je gewoon van de lego website, waar de objecten met doos en al op staan. Voor oudere LEGO objecten kijk je bijvoorbeeld naar de foto’s van de dozen op FAN websites of webshops die tweedehands bouwsteentjes aanbieden.

Op basis van een bouwtekening

Nabouwen op basis van een foto is soms lastig. Hoewel de meeste LEGO objecten redelijk eenvoudig en kindvriendelijk in elkaar zitten, kan het soms nog een flink gepuzzel zijn om op basis van een foto het geheel na te bouwen. Zeker als je ook nog eens niet beschikt over alle originele onderdelen en je moet improviseren.

Gelukkig zijn er ook websites van fans die de (oude(re)) bouwtekeningen inscannen en beschikbaar maken via download. Lees er hier meer over.

Kijk eens rond op onze website, wellicht vindt je hier LEGO dat aan je verwachtingen en budget voldoet. Klik hier voor ons volledige assortiment LEGO. Wij verkopen via de webshop van BOL.com

2 reacties op “LEGO: nabouwen op basis van foto of tekening?”

  1. Van foto’s nabouwen is heel erg moeilijk! Er zijn gelukkig ook websites met bouwtekeningen en ook boekjes te koop met unieke lego bouwtekeningen

  2. Hoi!
    Ik wil een bestaande (normale) auto/camper nabouwen van Lego. Is hier toevallig via jullie iets over te vinden aan tips en trucs? Ik heb wel van een website gehoord waar je op basis van een foto een miniature kan bestellen maar kan deze tot op heden niet vinden.
    Hartelijke groet, Sandra van Dijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *