Ga naar de inhoud

LEGO meest verkochte speelgoed op tweedehands websites

Tweedehands LEGO® is het meest gewilde speelgoed op tweedehandswebsites als marktplaats, prikbord en facebookgroepen. Naast de bouwsteentjes zijn ook speelgoed van Matel (onder andere bekend van Barbie en diverse andere poppen), playmobil en computerspelletjes voor Xbox en playstation in trek.

Verklaring populariteit

De populariteit van gebruikte LEGO® is te verklaren doordat je met LEGO® een oneindig aantal verschillende combinaties kan maken. Daardoor hebben kinderen jarenlang speelplezier. En voor dat jarenlange speelplezier kan je haast niet genoeg bouwblokjes en figuurtjes hebben. Omdat nieuwe LEGO® soms duurder kan zijn dan gebruikte LEGO® (dat is lang niet altijd het geval!) kan het interessant zijn het web af te speuren naar een goede aanbieding.

Wat ons betreft is gebruikte LEGO® vooral interessant voor het uitbreiden van het aantal losse gemixte / ongesorteerde bouwblokjes. We hebben minder goede ervaring met aangeboden themasets op tweedehandswebsites. Daarnaast is LEGO® ook ontzettend populair onder verzamelaars, die zoveel mogelijk unieke sets in hun collectie willen hebben en daardoor de prijs opdrijven. Zij betalen hier in veel gevallen vaak veel geld voor. Lees hier meer over onze negatieve ervaringen.

Ongebruikt op zolder

Veel mensen hebben LEGO® op zolder staan, zonder dat ze het nog gebruiken. Bij het opruimen van zolder en bergruimtes is het dan ook een van de spullen die al snel te koop worden aangeboden en dan ook nog eens gretig aftrek vinden.

Op onze webshop vindt je in de toekomst een overzicht van het aanbod aan tweedehands speelsteentjes. Wanneer het aanbod gebruikte LEGO® laag is, geven we ook nieuwe sets weer. Klik hier voor het aanbod. Dit doen we omdat de prijzen van nieuwe LEGO® tegenwoordig niet meer zo hoog zijn als vroeger. Bovendien krijgen we regelmatig berichten dat gekochte tweedehands LEGO® niet altijd compleet is, en dus leidt tot teleurstellingen. Dat willen we voorkomen. En de unieke sets zijn op marktplaats erg duur door de verzamelaars en niet interessant om goedkoop aan de plastic blokjes te komen.

Bovendien is nieuw in dit geval een goede investering. Niet alleen gaat het eeuwig mee, je kunt het ook weer doorgeven aan je (klein)kinderen of broertjes en zusjes. En ben je erop uitgekeken dan kun je weer goed verkopen op een website voor gebruikte spullen als marktplaats. LEGO behoudt voor een groot deel zijn waarde.

Klik hier voor ons volledige assortiment LEGO. Wij verkopen via de webshop van BOL.com

2 reacties op “LEGO meest verkochte speelgoed op tweedehands websites”

  1. Met de simpelste blokjes kun je veel verschillende dingen maken. En marktplaats is vooral handig om heel veel steentjes te kopen haha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *