Ga naar de inhoud

LEGO kopen op marktplaats

Op tweedehands verkoop websites als marktplaats en tweedehands.net is LEGO ongekend populair. Er is vrijwel het hele jaar door zowel vraag naar, als aanbod van, gebruikte bouwsteentjes. De grootste piek in te koop aangeboden en gevraagde LEGO ligt rond de sinterklaas en kerst periode. In dit artikel bespreken we of je er goed aan doet om LEGO te kopen op marktplaats.

Onze ervaring

In het verleden hebben wij regelmatig zelf LEGO gekocht op marktplaats en andere websites die gebruikte spullen aanbieden. Hoewel we daar soms beste mooie sets hebben gekocht die aan de verwachtingen voldeden, viel ons op dat de meeste tweedehands aangeboden sets vaak niet compleet of in goede staat zijn. Lees hier meer over onze ervaringen met tweedehands kopen van LEGO.

Ook blijkt dat heel veel mensen die tweedehands lego verkopen prima weten wat de waarde van de bouwsteentjes is, waardoor je vaak hoge prijzen ziet. Dat komt omdat LEGO zijn waarde goed behoudt, doordat kinderen er oneindig dingen mee kunnen maken en ook oude bouwblokjes nog steeds leuk zijn voor hun. Soms liggen de prijzen voor gebruikte LEGO dus vlak bij de prijs van een nieuw LEGO set. Klik hier voor ons volledige assortiment LEGO. Wij verkopen via de webshop van BOL.com Sets die duurder zijn dan 2/3 van de nieuwprijs zijn wat ons betreft niet meer interessant.

Waar letten bij kopen op marktplaats

Om goedkoop LEGO te kopen op marktplaats kun je met onderstaande tips mogelijk goed slagen:

  • Koop geen verzamelaarssets, die zijn vaak duur en niet voordeliger dan nieuwe sets. De duurdere verzamelaarssets herken je aan de prijs maar eventueel ook aan de duidelijke beschrijving over de staat en bijzonderheid van de verkochte bouwsteentjes. Let op woorden als compleet, nieuw, in doos, oud set.
  • Koop losse LEGO, en vooral die losse bouwsteentjes waar de adverteerder van aangeeft dat het meerdere sets zijn die in de loop van de jaren bij elkaar zijn gegooid. Vaak heeft de verkoper geen doos of instructies meer, of heeft deze geen zin om de door elkaar liggende bouwsteentjes uit te gaan zoeken. Ook bestaat de kans dat de sets niet meer helemaal compleet zijn en er dus onderdeeltjes missen (alles zit door elkaar dus er raakt wel eens iets kwijt). Dat maakt dat deze bouwsteentjes vaak voordeliger zijn dan advertenties waar LEGO nieuw in de doos wordt aangeboden.
  • Houdt rekening met de verzendkosten, zeker voor groot formaat dozen en wat zwaardere pakketten (vanaf 1 kg, en dat gaat snel). De verzendkosten bedragen meestal tussen de 4 a 8 euro. Dat maakt de aangeboden LEGO op marktplaats niet altijd interessant meer om te kopen.
  • Koop niet bij handelaars maar bij particulieren. Die laatste groep wil de LEGO die ze op zonder hebben staan gewoon verkopen voor een schappelijk prijsje. De handelaar wil een mooie winstmarge. Je kunt dit eenvoudig controleren door te kijken welke spullen de verkoper nog meer aanbied op marktplaats. Je vindt dit onder zijn of haar profiel.

2 reacties op “LEGO kopen op marktplaats”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *