Ga naar de inhoud

LEGO Jurassic World: Dinosauriërs komen tot leven

Tot vijfenzestig miljoen jaar geleden leefden er dinosaurussen op Aarde. Deze mysterieuze grote wezens verdwenen plotsklaps toen een meteoriet op de aarde insloeg. Met LEGO breng je de dinosauriërs weer tot leven. Deze bouwsets zijn gebaseerd op de films van Jurassic park. Met de LEGO Jurassic World bouwsteentjes speel je scenes uit de films na. Elk set bevat één of meer dino’s die ook in de film voorkomen, een voertuig en een aantal personages uit de film. Al zeggen we het zelf: de dinosaurussen zien er heel cool uit om mee te spelen en heel leuk om te krijgen.

Jurassic park films

Jurassic Park is een Amerikaanse film uit 1993 van regisseur Steven Spielberg. Het verhaal gaat over een miljardair die erin slaagt om op een eiland dinosauriërs te herscheppen uit hun DNA. Deze worden in een park als attractie gebruikt, maar tijdens een controlebezoek vóór de officiële opening loopt het helemaal uit de hand. In totaal zijn er vier vervolg films gemaakt, waarvan de laatste twee de titel Jurassic World meekregen (films gemaakt in 2015 en 2018)

LEGO Jurassic World

LEGO heeft de Jurassic World bouwsets tegelijkertijd uitgebracht met het verschijnen van de vierde film in 2015. Met deze bouwsets speel je scènes uit de film na. Zo is er de helikopterachtervolging van Blue, de Indoraptorchaos op het landgoed waar Owen, Claire en Blue zich verstoppen en de gyrobol ontsnapping. Let ook op de poort, want er is een T-Rex ontsnapt! Help Claire en de wetenschapper door voor de babydinosaurus en de eieren te zorgen, terwijl de bewaker de reusachtige dinosaurus zoekt. Of probeer de verdwaalde raptor te vangen. Klik hier om naar de dino pagina te gaan.

Naast bouwsets heeft de Deense bouwsteentjesfabrikant ook een gelijknamig computerspel van de serie uitgebracht.

Een stukje geschiedenis

De eerste dinosauriërs leefden 225 miljoen jaar geleden. Deze reuzen ‘reptielen’ leefden tijdens het krijt, jura en trias tijdperk en hebben daar zo’n 165 miljoen jaar rondgelopen. Door waarschijnlijk een meteorietinslag op de aarde kwam er een einde aan het dino tijdperk. Dinosauriërs is een verzamelnaam voor wel duizenden verschillende dieren die toen rondliepen op de aarde. Er waren vleesetende dinosauriërs die leefden van andere dieren. Andere dinosauriërs leefden van planten. Over de hele wereld worden fossielen gevonden die ons beetje bij beetje inzichtgeven in hoe deze machtige dieren leefden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *