Ga naar de inhoud

LEGO juniors: van de grote bouwstenen naar spelen met de kleinere blokjes

  • door

Het is je misschien al eens opgevallen in de winkelschappen van grote speelgoedwinkels of LEGO webshops: dozen met achter de merknaam het woord ‘juniors’. Op basis van die naam kun je vaak wel ongeveer inschatten wat het is, maar waarom en wat daar zo bijzonder aan is niet. De bouwsets van LEOG juniors zien er namelijk niet eens zo verschillend uit, terwijl dat bij Duplo duidelijk wel het geval is.

Wat is LEGO Juniors?

De Deense speelgoedfabrikant heeft LEGO Juniors ontwikkeld omdat bleek dat er een gat is tussen Duplo en normale Lego. Duplo is vooral gemaakt voor kinderen in de leeftijd van 1,5 tot 5 jaar. Originele lego vooral voor de oudere kinderen vanaf 6-7 jaar. Daartussen zit nog een gat, zowel in leeftijd als in ontwikkeling. Daarom is LEGO juniors bedacht, bedoelt voor kinderen in de leeftijd van 4-7. Het is de stap tussen het eenvoudige Duplo en de normale bouwsteentjes.

Wat is er zo bijzonder aan de leeftijd 4 tot 7 jaar?

Tussen het 4e en 7e levensjaar ontwikkelen kinderen langzaam specifieke vaardigheden. Hun verbeelding en zelfvertrouwen om nieuwe dingen te proberen zijn eindeloos groot. Duplo is dan helaas niet meer uitdagend genoeg en normale Lego soms net iets te ingewikkeld. LEGO Juniors is speciaal ontworpen voor beginnende bouwers. Met deze sets kunnen kinderen de mogelijkheden van LEGO stenen ontdekken en hun (basis)vaardigheden ontwikkelen. Ze leren hun fantasiewereld te prikkelen, problemen op te lossen en tijd en ruimte in te schatten. Zodra je kind door heeft hoe het bouwen werkt, zijn de mogelijkheden eindeloos.

Waarom Lego Juniors kopen? Gemakkelijk te bouwen!

Wat junior bouwsets uniek maakt is dat ze relatief makkelijk te bouwen zijn. Daardoor leidt het bouwproces bij kinderen niet tot demotivatie of teleurstelling. Ze kunnen de sets grotendeels zelf bouwen, al is bouw begeleiding van jou natuurlijk extra leuk voor je zoon of dochter. De sets hebben een duidelijke gebruiksaanwijzing en bevatten net iets grotere elementen. De kant-en-klare elementen zijn voor kleine handjes makkelijk en veilig te hanteren. Met materialen en (bouw)uitdagingen die zijn aangepast aan hun leeftijd zijn kinderen het beste aan te zetten tot creatief denken. Het is eenvoudig, schematisch en creatief speelgoed.

LEGO juniors is leuk voor kinderen in de leeftijd van 4-7 jaar die kennis willen maken met het LEGO systeem, maar ook voor kinderen die al eerder met Duplo hebben gespeeld en de overstap willen maken. Wist je dat de junior bouwsteentjes gewoon met normale bouwsteentjes te combineren zijn? Ze kunnen dus ook gebruikt worden bij sets die ze op latere leeftijd krijgen.

Bekijk het assortiment hier (wij verkopen via de webshop van BOL.com). Er zijn sets te koop voor zowel jongens als meisjes, met verschillende thema’s (zoals Disney, superhelden, city, ninjago, friends, etc.)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *