Ga naar de inhoud

LEGO is ongekend populair

LEGO®, wie heeft er niet mee gespeeld? Het LEGO® bouwsteentje bestaat al ruim 55 jaar. In die periode zijn er vele miljarden LEGO® figuurtjes geproduceerd, zoveel zelfs dat iedere aardbewoner theoretisch de beschikking zou hebben over ongeveer 86 blokjes per persoon.

Meer dan 20 miljard blokjes per jaar

De LEGO Group is een van de tien grootste speelgoedfabrikanten ter wereld en telt bijna tienduizend werknemers, verspreid over dertig landen. Er bestaan 515 verschillende LEGO-pakketten en alle kinderen zijn er gek op. Klik hier voor ons assortiment.

Op dit moment produceren de LEGO® fabrieken miljarden bouwblokjes per jaar, en er worden maar liefst zeven LEGO® producten verkocht per seconde. Tijdens de feestdagen loopt dat zelfs op tot 28 per seconde. Als je weet dat LEGO® ongeveer sinds 1946 bouwsteentjes produceert dan weet je dat die 84 blokjes per aardbewoner nog niet eens zo gek zijn (er vanuit gaande dat niet iedereen LEGO® heeft). Tel zelf maar eens hoeveel LEGO® onderdelen jij hebt liggen.

Voor iedereen

In de meer dan vijftig jaar sinds LEGO bestaat, heeft het steentje de verbeelding van een miljoen kinderen en volwassen aan het werk gezet. De populariteit van de speelgoed bouwsteentjes is dan ook ongekend. Je ouders hebben waarschijnlijk ook al met LEGO® gespeeld. Dit LEGO® speelgoed van jaren geleden past nog steeds op het huidige blokjes. Het kleurenpalet van de constructieblokjes is intussen zelfs uitgebreid tot meer dan 50 verschillende kleuren.

LEGO® producten zijn te koop in 130 landen. De bouwblokjes zijn populair bij alle lagen van de bevolking. Heel veel kinderen spelen er met veel plezier mee. Maar ook volwassenen vinden het bouwen met LEGO® heel leuk. Een van de filosofieën van LEGO® is dan ook dat zowel jongens als meisjes met dit speelgoed moeten kunnen spelen.

Er lijkt nog geen einde te komen aan de populariteit van LEGO®. Een tijd geleden is het nog uitgeroepen tot het sterkste merken ter wereld en het staat nog altijd in de bestsellerlijsten van kinderspeelgoed. Gelukkig kun je LEGO® tegenwoordig ook tweedehands kopen. Op onze website hebben we het aanbod aan tweedehands LEGO® verzameld. Wanneer het aanbod echter beperkt is (bijv. tijdens de drukke feestdagen) zie je in plaats daarvan ook nieuwe dozen te koop aangeboden.

Klik hier voor ons volledige assortiment LEGO. Wij verkopen via de webshop van BOL.com

1 reactie op “LEGO is ongekend populair”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *