Ga naar de inhoud

LEGO instructie boekjes bewaren

Het is altijd leuk om sets die je ooit eens hebt opgebouwd en weer afgebroken hebt later opnieuw weer volgens de instructies op te bouwen. Je moet dan wel de instructieboekjes bewaren. In dit artikel beschrijven wie hoe wij dit doen.

Hoe LEGO instructieboekjes bewaren?

In elke doos LEGO zit een papieren instructieboekje dat stap voor stap uitlegt hoe je de auto, het gebouw en andere objecten op moet bouwen, zodat ze exact lijken op de foto aan de buitenkant van de doos. Veel mensen gooien na het bouwen de doos weg, maar bewaren wel de boekjes. Wij bewaren de dozen zelf wel. De boekjes van de LEGO sets van onze zoon bewaren we of elk boekje apart in de bijbehorende doos of een aantal boekjes bij elkaar in één doos.

in-map-bewaren-lego-boekjes-instructieOok kun je de boekjes in een grote ringband of ordner bewaren. Je kunt dan gaatjes  perforeren in de boekjes zodat je ze niet uit de map moet halen als je gaat bouwen. Wil je geen gaatjes in de handleidingen maken? Dan zijn doorzichtige insteekmapjes wellicht een idee. Het voordeel van een map met insteekhoesjes is dat je de handleidingen op je eigen manier kunt ordenen en verder aan kunt vullen met foto’s en andere informatie.

Hoe bewaren jullie de bouwinstructies van de LEGO sets? Laat dat hieronder in de reactie weten.
Lees na onderstaande tip verder hoe je oude bouwtekeningen download en kunt achterhalen welk nummer jouw set heeft.[divider]

TIP: LEGO inspiratieboeken

[one_third]365 dingen om te doen met Lego steentjes[/one_third][one_third]Het Lego Ideeënboek (500 ideeën)[/one_third][one_third_last]Het Lego Technic ideeën boek: simpele machines[/one_third_last]
Bekijk ook de Build it boeken (goed geschikt voor jongere kinderen die van duplo naar lego overstappen)
[divider]

LEGO instructieboekjes online

Ben je de LEGO handleidingen kwijt of zie je het niet zitten om de papieren boekjes te bewaren dan is er gelukkig nog een alternatief. LEGO heeft de instructieboekjes namelijk ook digitaal online beschikbaar gemaakt in PDF. Via de website van LEGO zijn ze sinds kort altijd online beschikbaar en kun je ze desgewenst opslaan op je eigen computer of printen. Natuurlijk moet je wel het nummer van het set weten om de boekjes terug te kunnen vinden. Wij zetten zelf de PDF boekjes op de IPAD, dat spaart weer printkosten. Het is dus niet echt meer nodig om de boekjes fysiek te bewaren.

Bouwsteenjeswinkel.nl is de LEGO webshop van Nederland en België. Klik hier voor ons assortiment (via bol.com).

2 reacties op “LEGO instructie boekjes bewaren”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *