Ga naar de inhoud

Lego formule-1 auto’s en bouwsets!

Formule 1 races zijn mede dankzij Max Verstappen erg populair. Autoraces als formule-1 zijn ook al jaren een van de favoriete onderwerpen van veel LEGO fans. LEGO brengt dan ook al jaren onder andere de ‘Speed Champions’ en ‘Racers’ serie bouwpakketten uit. Hiermee creëer je jouw eigen racebaan, inclusief pitstop en raceauto’s.

Formule 1 lego bouwpakket

Momenteel verkoopt de Deense speelgoedfabrikant een zeer uitgebreid en populair LEGO Formule-1 bouwset. Het bouwset is gebaseerd op het Mercedes AMG Petronas team en bevat twee formule 1 auto’s, een pitstop, een finishlijn, een garage en een tweetal coureurs en onderhoudsmensen. De set zit boordevol functies en extra’s zoals een goed uitgeruste garage met krik, een pitmuur met beeldscherm, een geblokte vlag en doorschijnende elementen als start-/finishlampen. Creëer een echte autorace-sfeer met de tv-camera op een beweegbare arm.

Lego Formule 1 auto

Ook de Lego formule 1 auto’s zien er in dit set erg snel en sportief uit, in tegenstelling tot racesets van de Deense speelgoedfabrikant van enkele jaren geleden. De Mercedes F1 W07 Hybrid racewagens hebben hiervoor model gestaan. In dit set krijg je twee van deze wagens! Geen Mercedes team fan? Gelukkig hoef je de racewagens in dit set niet met stickers te beplakken, zodat je een neutralere racewagen krijgt! Al met al een erg leuk bouwpakket dat eindeloze speelgoedmogelijkheden biedt. En ik heb zo’n vermoeden dat LEGO binnenkort best wel eens een bouwpakket kan gaan maken met het Red Bull team en Max verstappen in de hoofdtrol.
[divider]
[one_third][/one_third][one_third][/one_third][one_third_last][/one_third_last]
[divider]

Overige race bouwsets

Waarom ik dat denk? Omdat LEGO in het verleden zowel raceauto’s gemaakt heeft zonder herkenbare teamnamen en logo’s, maar ook sets heeft gemaakt van onder andere het scuderia Ferrari-team. Van Ferrari zijn er onder andere een losse formule 1 wagen, een Grand Prix vrachtwagen en een zeer uitgebreide pitstop te koop (geweest). Naast Grand Prix bevat de Speed Champions serie van LEGO ook bouwpakketten van andere races, zoals dragraces of racen met de meest exclusieve hypercars (Bugatti, Porsche, Ford GT en Mercedes GT3). Klik hier om deze erg coole bouwsets te bekijken.

Tenslotte is er ook nog een hele mooie LEGO Technic formule 1 wagen te koop voor de wat meer technische en oudere (12+) bouwers onder ons. Een aanrader!

5 reacties op “Lego formule-1 auto’s en bouwsets!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *