Ga naar de inhoud

De LEGO Duplo trein: populair en leerzaam speelgoed

Het Lego Duplo trein set is het populairste en meest verkochte speelgoed in de categorie 1,5 tot en met 5 jaar. Een trein is namelijk iets wat kinderen van alle leeftijden leuk vinden. Er zit zowel het element van bouwen als het element van beweging in. De Duplo sets zijn compleet, zodat je kind zowel kan rijden als machinist als kan spelen met het station. Het set prikkelt de fantasie en staat met de vele bouwmogelijkheden garant voor uren speelplezier.

Duplo trein mijn eerste treinset

Dit bouwset bevat een hele hoop bouwstenen en rails. Naast bouwblokjes voor een stoomtrein (met geluidseffect) en wagons bevat het bouwstenen voor een station, kaartloket en tankpomp. De figuurtjes kunnen plaatsnemen in de wagons. Het set bevat 12 rail elementen waarmee een grote cirkel van meer dan een halve meter gecreëerd kan worden.

Luxe treinset

Dit Duplo Luxe trein set geeft spelen met dit thema een extra dimensie. In tegenstelling tot het basis Duplo treinset bevat dit bouwpakket veel meer rails, figuurtjes en bouwblokjes. Daarmee kan het kind nog beter zijn fantasie op de vrije loop laten tijdens het spelen. Het set bevat een moderne trein, twee wagons, een vrachtwagen, een gebouw met kraan, tankstation, een steengroeve en verschillende figuurtjes. Het set wordt geleverd met 160 cm rails (20x bocht, 5x recht en 4x brug of tunnel delen). Dit bouwpakket biedt meer dan genoeg bouwstenen om ook andere dingen te bouwen.

De getallentrein

Het meest educatief is wellicht de getallentrein van duplo. Naast spelen zit in dit set de kennismaking met getallen en tellen verwerkt. Het kind kan hiermee leren tellen terwijl ze aan het spelen en bouwen zijn. Dit set is echter alleen voor kinderen tot drie jaar. Oudere kinderen hebben meer uitdaging en speelplezier met de twee eerder genoemde sets.

Naast deze drie sets zijn er nog meerdere varianten op dit thema te koop. Zo zijn er sets als de grote treinachtervolging, de diertuin trein en Mickey & Minnie verjaardagsoptocht. Bekijk alle LEGO duplo trein sets hier.

1 reactie op “De LEGO Duplo trein: populair en leerzaam speelgoed”

  1. Herman (Bouwsteentjeswinkel.nl)

    Vrijwel alle kinderen in de leeftijd van 2 tot 5 jaar zijn gek op treinen, dus daarom kan deze luxe treinset van LEGO DUPLO prima als cadeau

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *