Ga naar de inhoud

Duplo is educatief en verantwoord speelgoed

  • door

Lego Duplo is over de hele wereld favoriet als speelgoed voor kinderen. Dat komt natuurlijk op de eerste plaats omdat het gewoon erg leuk en kleurig is. Maar dat het ook nog eens educatief en verantwoord speelgoed is, wist je dat? Waarom Duplo niet alleen leuk maar ook nog eens goed voor de ontwikkeling is voor jouw kind leggen we hieronder uit.

Wat is Lego Duplo?

Duplo is onderdeel van het bekende speelgoedmerk Lego. Duplo blokjes zijn twee keer zo groot als Lego waardoor het ideaal is voor kleine kinderen. Je kunt Duplo gebruiken vanaf 18 maanden omdat er geen kans op inslikken is. Er zijn verschillende Duplo sets verkrijgbaar, met thema’s als boerderij, vliegen, auto’s, huizen / bouwen, boot, constructie, natuur en dieren. Elk bouwset bevat enkele figuurtjes (poppetjes, dieren), bouwblokjes in verschillende kleuren en accessoires. Er zijn sets te koop die op een bepaalde leeftijd zijn gericht, zodat de duplo mee groeit met de ontwikkeling van jouw kind.

Tip: bekijk ons assortiment LEGO DUPLO.

Waarom Duplo Lego goed is voor jouw kind?

Duplo is perfect om kinderen spelenderwijs te leren bouwen. Het is goed voor de motoriek, door het stapelen van de blokken. Het bouwen zorgt onbewust voor een beter ruimtelijk inzicht en logisch redeneren (welke bouwsteentjes horen op elkaar). Daarnaast stimuleert het de creativiteit van kinderen door het gebruik van verschillende kleuren, vormen en getallen. En of het kind nu alleen speelt, met andere kinderen of met u als ouder, het spelen draagt bij aan de sociale ontwikkeling en fantasie door het spelen van rollenspellen en herkenbare situaties. Zelf bouwen, spelen en weer iets nieuws bedenken zorgt voor de ontwikkeling van vaardigheden waar je kind op latere leeftijd echt iets aan heeft!

Waarom is Duplo verantwoord speelgoed?

Duplo is ontzettend educatief, maar ook verantwoord omdat het aanzet tot actie. Juist omdat het van zichzelf passief is, het doet niks, daagt het een kind uit om actief te zijn. Anders is het bij actief speelgoed, zoals speelgoed met geluiden en lichtjes, dat juist zorgt voor passief gedrag. Dit speelgoed dat middels een batterij het werk doet, zorgt ervoor dat het kind weinig tot niks hoeft te ondernemen. Het mooie van Duplo is dat het een offline activiteit is. Dit in een tijd waarin bijna alles, ook voor kinderen, online plaatsvindt. Denk aan computerspulletjes en apps met kinderspelletjes. Duplo is leerzaam en zet aan tot actie.

Wat kun je allemaal met Duplo doen?

Naast de bouwtekeningen van Duplo, kunnen kinderen ook zelf aan de slag. Creëer prachtige dieren met het bouwen van Duplo of maak een Eifeltoren. Soms hoef je jouw kinderen maar een klein idee te geven en gaan ze met hun eigen inspiratie verder bouwen en spelen. Dat is ook het voordeel van dergelijke bouwsteentjes: de mogelijkheden zijn eindeloos en zorgen voor urenlang speelplezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *