Ga naar de inhoud

LEGO doet meer dan alleen bouwsteentjes maken

  • door

Als je aan LEGO denkt, dan denk je aan gele mannetjes en steentjes van plastic. Maar de speelgoedfabrikant is doet inmiddels veel meer. Wat dacht je van LEGO films, games en apps?

LEGO films

In LEGO films draait het natuurlijk om de gele plastic personages. De eerste film was ‘The LEGO Movie’. Daarna volgde het superhelden spektakel The LEGO Movie & Batman. In 2017 volgde Ninjago Naast remakes uit superhelden films kom je ook veel van de bouwsets tegen die je in de winkel kunt vinden en zelf na kunt bouwen (zoals Ninjago of het politiebureau). Daarnaast maakt LEGO ook korte filmpjes die naast vermaak ook een boodschap hebben. Zoals de National Geographic filmpjes.

LEGO games

LEGO brengt ook games voor kinderen op de markt. Deze spelletjes werden eerst gemaakt voor alleen de PC en gameconsoles, maar tegenwoordig ook voor de tablet en smartphone. Ze maken spelletjes die je gratis op het internet kunt spelen maar ook volwaardige games die je moet kopen in de winkel. Zoals My City games met het Vliegveld en de Politie. Maar je kunt ook de ruimte in of diepzee duiken. En wat te denken van de games geïnspireerd op films zoals de Marvel Super Heroes spelletjes waarbij je de echte superheld uithangt met Iron Man en De Hulk. Of LEGO Harry Potter en LEGO Starwars. Bekijk hier de spelletjes.

LEGO apps

Naast films en games maakt LEGO ook gave apps. Zoals Ninjago en Friends of de LEGO Duplo. De LEGO apps brengen de fysieke bouwsteentjes ook digitaal tot leven en ondersteunen het speelplezier. Zo heeft My City een eigen app zodat je als brandweerman de brandjes in de stad kunt blussen of als politieagent de boeven kunt vangen. En de LEGO Nexo Knights app waarmee je speciale krachten kunt downloaden naar de schilden van de ridders. De oude tovenaar Merlok 2.0 heeft zich namelijk per ongeluk tot een app omgetoverd. Met de app kun je van elke ridder en van voertuigen en andere karakters het schild inscannen in de app om de ‘krachten’ te vernieuwen. Ook voor andere bouwsets zijn er apps die het speelplezier verhogen.

LEGO zal altijd fysiek speelgoed blijven maken voor kinderen. Maar het toevoegen van digitale mogelijkheden maakt het extra spannend, herkenbaar en super leuk. Klik hier voor ons volledige assortiment LEGO. Wij verkopen via de webshop van BOL.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *