Ga naar de inhoud

LEGO Disney: creëer je eigen sprookjeswereld

  • door

Disney is natuurlijk dé grote producent van tekenfilms, stripboeken en animatiefilms die al generaties lang kinderen en volwassenen betovert met de meest sprookjesachtige verhalen. De personages zijn inmiddels zo populair dat ze overal op de wereld door iedereen herkent worden. Wie heeft er niet gehoord van Mickey Mouse, Donald Duck, Frozen of de Disney adaptatie van Aladdin?

Disney LEGO bouwsets

Zowel LEGO en Disney spreken al jaren tot de verbeelding. Een combinatie van die twee zorgt voor een basis voor onovertroffen fantasie en nog nooit eerder vertoonde creaties.
De populariteit in combinatie met de zo aansprekende karakters en situaties in de films is voor LEGO aanleiding geweest op bouwsets te maken rondom verschillende Disney karakters. Er zijn sinds enkele jaren bouwsets te koop van onder andere de films Cars, Frozen, Mickey Mouse, rapunzel, assepoester en Ariel (prinses). De meeste sets zijn gericht op meisjes, op de bouwsets met het thema Cars na. De bouwsets passen goed bij het veel verkochte Friends thema.

Bouw en speel de verhalen na

Met LEGO Disney bouwsets kunnen kinderen hun eigen verhalen verzinnen en hun fantasie de vrije loop laten. Alle bekende Disney karakters zijn te verkrijgen met alle accessoires en decors. De LEGO sets zijn beschikbaar in verschillende Disney thema’s en zijn geschikt voor zowel jongens als meisjes. Natuurlijk is het ook mogelijk om verschillende Disney werelden samen te voegen. Hierdoor kunnen kinderen hun eigen verhalen creëren waarin bijvoorbeeld Aladdin met Elsa van Frozen op zoek gaan naar de glazen muiltjes van Assepoester. Dat laatste is ook een beetje waar het Deense speelgoedmerk om bekend staat: creëer je eigen verhaal en herbruik bouwsteentjes voor steeds nieuwe creativiteit en fantasie.

Stripboeken en animatiefilms

Tegenwoordig hebben de traditionele tekenfilms plaatsgemaakt voor moderne haarscherpe animatiefilms zoals Toy Story en Finding Nemo. Deze films zijn al net zo populair als hun met de hand getekende voorgangers. Naast de films die te zien zijn op de televisie en in de bioscoop is Disney uiteraard bekend van hun stripboeken. Met name de Donald Duck wordt al decennia lang in meerdere talen en in meerdere landen wekelijks uitgebracht. Met het hoge aantal abonnees betovert Disney wekelijks menig huiskamer. De verhalen hebben vrijwel altijd een boodschap of wijze les voor de kijkers, net als de originele sprookjes van vroeger. Hierdoor speelt Disney ook een belangrijke rol in de opvoeding van vele kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *