Ga naar de inhoud

LEGO Boost: bouwen, leren programmeren en spelen!

  • door

Er gaan al jarenlang stemmen op om kinderen op jonge leeftijd te leren programmeren. Volgens velen is programmeren en het begrijpen van software essentieel in deze tijd. Software maakt immers voor een belangrijk deel uit van ons leven: computers, internet, smartphones, tablets, tv’s en zelfs koelkasten. Ook LEGO ziet mogelijkheden om kinderen spelenderwijs met de vertrouwde bouwsteentjes de wereld van de computertaal te laten betreden.

Leer programmeren

LEGO BOOST bestaat uit een bouwpakket met daarin de vertrouwde plastic bouwsteentjes, monteren en sensoren. Kinderen kunnen van die onderdelen hun eigen creatie maken, zoals een robotje, gitaar, fabriek of auto! Vervolgens kunnen kinderen via de app voor smartphone en tablet de creatie tot leven wekken. Bijvoorbeeld door het bouwsel te laten rijden, onderdelen te laten bewegen of het aanzetten van licht. Het bouwpakket is een combinatie van standaard bouwonderdelen met techniek en programmeertaal. Programmeren is daarbij niets minder dan instructies bedenken en invoeren in de app, die de gerobotiseerde LEGO bouwsteentjes moeten uitvoeren. Kinderen leren daarmee spelenderwijs de basis van computers programmeren.

Aanleren van essentiële vaardigheden voor latere leeftijd

LEGO bouwsteentjes en programmeren gaan goed samen. Kinderen spelen met LEGO intuïtief: dat wil zeggen, ze bouwen op basis van hun inzicht en creativiteit bouwwerken, voertuigen of andere objecten mee. Die competentie kan ook goed benut worden bij het kennis maken met programmeertaal. Aan het programmeren van computertaal worden een groot aantal positieve vaardigheden toegekend die in het latere leeftijd bij uw kind nog steeds van pas kunnen komen. Het verbetert bijvoorbeeld het creatieve en logische denkvermogen, vergroot het ruimtelijk inzicht en het brengt een groot probleemoplossend vermogen met zich mee.

Leren programmeren en combineren met klassieke bouwsteentjes

Aan het spelen met LEGO worden vaak vergelijkbare positieve leereffecten gekoppeld. Het samenvoegen van de activiteiten bouwen met bouwsteentjes, programmeren en spelen zorgt er voor dat kinderen de basis leggen voor de eerder genoemde essentiële vaardigheden. Het LEGO BOOST bouwpakket is daarom met recht een erg leuk en leerzaam speelgoed om te geven en te krijgen. Het zou ons niet verbazen als dit speelgoed een aantal (inter)nationale prijzen gaat winnen. LEGO boost is bedoeld om kinderen op te leiden tot programmeur, maar om ze vaardigheden te leren waarvan ze later in elk beroep profijt hebben.

Deze set bevat ruim 840 LEGO onderdelen in coole kleuren waarmee je interactieve, gemotoriseerde robots kunt bouwen en coderen. In het pakket zitten:

  • Bouwelementen (blokjes, scharnieren, etc)
  • Motortjes
  • Voeding
  • Sensor
  • Bluetoothmodule
  • Verlichting

Naast de robot kunnen kinderen ook nog 4 andere modellen in elkaar zetten. In de app en speciale website zijn nog meer bouwtekeningen en programmeerinstructies te vinden. Koop LEGO BOOST hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *