Ga naar de inhoud

Lego het beste speelgoed van de eeuw

Een eenvoudig, hol blokje plastic. Gewapend met een lading fantasie en een hoop LEGO blokjes kunnen kinderen alles maken wat ze maar willen. De gekleurde plastic bouwsteentjes van LEGO behoren volgens Forbes dan ook tot de invloedrijkste producten van de eeuw. LEGO is door het zakentijdschrift uitgeroepen als speelgoed van de eeuw. Het komt daarmee in het rijtje te staan van onder andere de jojo en monopoly.

Tijdloos en creatief

Het is de tweede keer dat LEGO als “speelgoed van de eeuw” wordt uitgeroepen. Dat is niet voor niets. LEGO is een van de weinige kinderspullen dat tijdeloos is. Volgens Forbes behoort LEGO tot de speelgoed top omdat het van grote opvoedkundige waarde is, omdat het heel veel mensen in de hele wereld aanspreekt en omdat het blijvend populair is. Volgens Forbes is Lego een van de weinige merkartikelen die het leven van de mensen in de twintigste eeuw heeft veranderd.

Meer dan bouwsteentjes alleen

De meeste van ons kennen Lego van de bouwstenen, maar inmiddels is het meer dan bouwstenen alleen. Behalve de oude, vertrouwde Lego bouwsteentjes – die volgens Lego nooit zullen verdwijnen – heeft Lego zich ook toegelegd op speelgoed voor baby’s, peuters en kleuters, en houdt Lego zich bezig met het maken van Lego robots die je kunt laten bewegen met je computer. Het produceren van bouwsteentjes blijft overigens wel de kernactiviteit voor het bedrijf.

Soortnaam voor speelgoed

LEGO® is bekend en geliefd bij kinderen en volwassenen over de hele wereld, dankzij de eenvoud en de eindeloze creatieve mogelijkheden die je met de kleine steentjes hebt. De naam “LEGO” refereert inmiddels niet alleen aan de fabrikant zelf, maar is een soortnaam voor het speelgoed geworden. Zeker nu LEGO het patent op de bouwsteentjes kwijt is en ook andere fabrikanten soortgelijke blokjes mogen produceren.

Het bedrijf verkoopt zijn speelgoed in meer dan honderddertig landen. In opkomende landen groeit de verkoop hard, vooral in Azië. Daar geven ouders hun kinderen graag educatief speelgoed cadeau. En die educatieve waarde van LEGO leidt bijvoorbeeld onder kinderen tot ruimtelijk inzicht, creativiteit en probleemoplossend denken. Het zou ons dan ook niet verbazen dat vanwege die educatieve waarde LEGO zomaar nog een keer speelgoed van de eeuw kan (moet) worden.

Klik hier voor ons volledige assortiment LEGO. Wij verkopen via de webshop van BOL.com

1 reactie op “Lego het beste speelgoed van de eeuw”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *