Ga naar de inhoud

Lego alleen voor jongens of ook voor meisjes?

Traditioneel gezien zijn de gebruikers van LEGO jongens tussen de vijf en negen jaar. Maar niet alleen jongens zijn goed in bouwen. Meisjes kunnen dat net zo goed en vinden het minstens zo leuk!

Eén grote lego catalogus voor jongens en meisjes

Hoewel er de afgelopen jaren themasets voor meisjes te koop zijn (zie onder) is er in principe één grote LEGO catalogus voor zowel jongens als meisjes. Natuurlijk is het zo dat een aantal van de themasets sterk gericht zijn op typisch jongensachtige interesses, zoals vechten (ridders, ninja’s, oorlog) of zware beroepen (bouwkranen of duiken) maar met het merendeel van de themasets kunnen ook meisjes spelen.

Blokjes met oneindige creaties

De vele blokjes en onderdelen in de sets kunnen ook door meisjes gebruikt worden om te bouwen wat ze maar willen. Dat kan typisch iets voor meisjes zijn, zoals bijvoorbeeld een schoonheidssalon, maar als ze willen kunnen ze van grotendeels dezelfde blokjes ook gewoon een raket bouwen als ze dat willen. Hetzelfde geldt voor jongens. Zij kunnen met de paarden uit de westernserie elkaar bevechten, maar kunnen er ook prima een manege van bouwen. En gezinssituaties met vader, moeder en kinderen, een huis, auto, hond en tuin bouwen zowel jongens als meisjes graag.

Vergeet niet dat ook meisjes houden van creatief zijn en verhalen verzinnen over avonturen en goed en kwaad en dingen die opgeblazen worden.

Nieuwe serie

Om LEGO nog wat meer aantrekkelijk te maken heeft LEGO speciaal voor meisjes de Friends themasets ontwikkeld. Deze serie bevat onder andere sprookjes en maneges en heeft voor de meeste meisjes wat meer aansprekende kleuren. Leuk is bijvoorbeeld het huis dat ze volledig zelf kunnen bouwen en inrichten met leuke accessoires.

Daarnaast heeft LEGO in 2016, onder invloed van de wensen van klanten en media, een aantal themasets anders ingericht. De speelgoedfabrikant hoopt kinderen zo iets bij te kunnen brengen met nieuwe karakters om zich tegen de stereotype gender-rollen te keren (man werkt, vrouw zorgt voor de kinderen). Het kan dus zomaar zijn dat in de nieuwe LEGO sets een typisch mannelijke activiteit als schilder ook uitgeoefend wordt door een vrouwelijk LEGO figuurtje.

Conclusie

Lego is niet alleen voor jongens! Meisjes kunnen hun fantasie kwijt bij Lego Friends of gewoon bij het creëren van een nieuw kasteel, raket, een boot of een manege met dezelfde bouwblokjes als jongens die gebruiken voor de wat meer jongensachtige activiteiten als racen en vechten.

Kijk eens rond op onze website, wellicht vindt je hier LEGO dat aan je verwachtingen en budget voldoet. Klik hier voor ons volledige assortiment LEGO. Wij verkopen via de webshop van BOL.com

2 reacties op “Lego alleen voor jongens of ook voor meisjes?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *