Ga naar de inhoud

LEGO aanbiedingen vinden

LEGO vernieuwd elk jaar ongeveer 30 tot 40% van het assortiment. Dat betekent dat oude bouwsteentjes sets plaats maken voor nieuwe. De oude bouwsteentjes worden dan bij veel winkels in de aanbieding afgeprijsd, zodat er ruimte komt in het winkelschap. Opvallend genoeg zijn het echter vaak juist de webshops en de niet-speelgoed winkels die LEGO met korting goedkoper kunnen aanbieden.

Momentum: aanbiedingen zijn niet nodig

Dat komt omdat de Intertoys, Bart smits en Toys r’us van deze wereld uitgaan van het shop momentum. Iemand die de winkel binnenloopt koopt toch wel LEGO als hij of zij dat van plan is. En ook voor de impulsaankoop maakt het meestal niet uit of dat nou een set is van een jaar oud of het allernieuwste. De bouwsteentjes zijn ongekend populair en worden toch wel verkocht. Uiteraard hebben ze in deze winkels natuurlijk wel al een deel van de nieuwe LEGO sets staan, want de voorraad bouwsteentjes is vaak beperkt tot 1 of 2 dozen. Wanneer er dus een doos oudere LEGO verkocht is komt er snel ruimte voor de nieuwere sets. Daarnaast kopen er in deze winkels ook liefhebbers en fans, die wel op zoek zijn naar de nieuwere sets.

Hogere kosten

Wat ook meespeelt bij fysieke (speelgoed)winkels is dat de kosten voor de huur van de winkelruimte en het personeel in de verkoopprijs wordt meegerekend. Daardoor kunnen ze niet altijd lego met korting aanbieden. Bij webshops is de overhead vaak vele malen lager dan bij fysieke winkels. Ze hebben meestal veel lagere personeelskosten, minder huurkosten en geen marges die ze af moeten dragen aan een grote holding. Daardoor zijn webshops vaak in staat LEGO in de aanbieding te doen, omdat ze genoegen kunnen nemen met een minder hoge winstmarge en toch financieel gezond kunnen blijven.

Waar LEGO aanbiedingen vinden?

Echt in de uitverkoop komt LEGO natuurlijk nooit. De bouwsteentjes zijn een tijdloos stukje speelgoed dat altijd populair blijft bij jong en oud en dat ook altijd wel zijn waarde in euro’s behoudt.

In een eerder artikel schreven we al over de beste tijd om LEGO te kopen. Met name de niet speelgoedwinkels als Kruidvat, Action en Trekpleister hebben vooral rond de feestdagen als sinterklaas en kerst LEGO in het assortiment. De bouwsteentjes die na de feestdagen nog aanwezig zijn in de winkel worden dan met korting aangeboden om ruimte te maken voor nieuwe, vaak andere, producten.

Wij kunnen als webshop ook bouwsteentjes met korting aanbieden. De LEGO aanbiedingen hebben we op een speciale pagina in onze webshop opgenomen. Buiten de aanbiedingen pagina zijn al onze LEGO prijzen vaak goedkoper dan in de speelgoedwinkel. Klik hier voor ons volledige assortiment LEGO. Wij verkopen via de webshop van BOL.com

1 reactie op “LEGO aanbiedingen vinden”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *