Ga naar de inhoud

Instructieboeken LEGO: aanvullende creatieve bouwtekeningen

LEGO gebruikt in veel van de bouwsets die in de winkel koopt dezelfde onderdelen. Van die onderdelen kan u kind niet alleen het bouwwerk dat is afgebeeld op de doos bouwen, maar ook heel veel verschillende andere bouwwerken. In plaats van meer nieuwe lego sets te kopen, kunt u er ook voor kiezen om uw kind aan te sporen de mogelijkheden van de steentjes die ze al hebben te benutten. Er zijn een groot aantal boeken te koop die aanvullende ideeën, inspiratie en bouwtekeningen bieden.

Stap voor stap: bouwwerken op basis van bestaande blokjes

De instructies in deze boeken zijn duidelijk, stap voor stap en rijk geïllustreerd met tekeningen en foto’s. De boeken houden kinderen een lange tijd bezig met het bouwen van een hele hoop verschillende modellen. Er zijn boeken voor jongere kinderen met eenvoudige tekeningen en boeken voor de wat oudere (technische) kinderen. Er zijn verschillende delen en thema’s (dieren, auto’s, etc.) te koop, zodat u kunt kiezen voor het boek/onderwerp dat u het leukst vindt voor uw kind. In alle gevallen zijn de instructies zo beschreven dat ze de bouwwerken volledig zelf kunnen bouwen. Hoewel de meeste boeken oorspronkelijk in de Engelse taal zijn, vormt dat geen probleem omdat de plaatjes net als in de normale LEGO instructies, duidelijk en allesomvattend zijn en geen tekstuitleg nodig hebben.

Onze tips: creatieve en duidelijke bouwtekeningen

Een aantal boeken springen er wat ons betreft bovenuit wat betreft creativiteit, duidelijkheid en moeilijkheidsgraad:
1. Build it boeken (goed geschikt voor jongere kinderen die van duplo naar lego overstappen)
2. BRICK boeken (vooral themagericht bouwen)

Alle boeken maken gebruik van standaard onderdelen die kinderen met enkele LEGO dozen als het goed is hebben liggen. Daarnaast zijn de boeken erg geschikt voor wie tweedehands LEGO steentjes heeft gekocht. Van veel van die onderdelen kan het kind heel veel verschillende bouwwerken maken, niet alleen wat de originele set voorschrijft. En heeft het kind een onderdeeltje niet in de (vrije) legostenen zitten? Dan kan het gewoon een ander vergelijkbaar steentje pakken. De sets zijn zo gemaakt dat het ontwerp voor een groot deel aanpasbaar is aan welke bouwstenen op dat moment beschikbaar zijn.

Klik hier voor ons volledige assortiment LEGO. Wij verkopen via de webshop van BOL.com

1 reactie op “Instructieboeken LEGO: aanvullende creatieve bouwtekeningen”

  1. Wij hebben hier thuis een aantal BRICK boeken van Warren Elsmore. Erg leuke en vooral ook duidelijke bouwinstructies en mooie bouwwerken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *