Ga naar de inhoud

Grote bouwwerken gemaakt van LEGO: heel veel bouwsteentjes!

  • door

Met LEGO kun je bouwen wat je wilt, van de kleinste technische kunstwerkjes tot levensgrote bouwwerken. De enige grens is de fantasie van de bouwer zelf. In het 60 jarig bestaan van LEGO zijn er dan ook heel wat kunstzinnige constructies gemaakt. Voor een aantal van deze constructies is de woonkamer voldoende ruim. Er zijn echter ook een aantal gigantische bouwwerken gemaakt van bouwsteentjes. Een aantal daarvan laten we je zien in dit artikel.

Een toren van 35 meter

Sommige mensen bouwen niet alleen voor het plezier maar willen ook een wereldrecord vestigen. Een bekend voorbeeld van zo’n record is die van de grootste LEGO toren. De afgelopen vijf jaar is dit record al twaalf keer verbroken. Het huidige hoogste toren staat in Milaan. De toren heeft de duizelingwekkende hoogte van 35 meter en er zijn 580.000 stenen voor nodig geweest. Er waren dan ook veel mensen die meededen aan het bouwen ervan, in totaal 18.000.

Wonen in een plastic huis

Iedereen heeft weleens een LEGO huis gebouwd, het is vaak één van de eerst creaties waar veel mensen aan denken als ze de bekende Deense plastic bouwsteentjes zien. In Engeland moesten ze ook zoiets gedacht hebben toen ze een levensgroot huis bouwden. Duizend vrijwilligers hebben met 3,3 miljoen stenen een echt huis gebouwd waarin gewoond kan worden, inclusief een functionerende badkamer. Helaas is dit bouwwerk inmiddels afgebroken in verband met een conflict met de eigenaren van de grond waarop het huis stond.

Star-Wars komt heel erg dichtbij

Star Wars is één van de bekendste en populairste thema’s van het speelgoedmerk. Het kan dan ook niet anders dan dat een fan van de sequeel een gigantische versie van één van de ruimteschepen van Star Wars heeft gebouwd. De X-Wing Fighter is gebouwd met 5,3 miljoen steentjes, weegt 23 ton en is gebaseerd op het officiële bouwpakket van de X-Wing Fighter.

Beroemde bouwwerken

Er zijn ook veel bekende (toeristische) bouwwerken nagebouwd in LEGO. De Allianz Arena, het beroemde stadion van voetbalclub Bayern München, is zo’n voorbeeld. Het nagebouwde stadion heeft een schaal van 1:50 en weegt anderhalve ton. Meer dan een miljoen stenen en 30.000 poppetjes creëren samen een prachtig voetbalstadion. Een ander imposant
bouwwerk is de robot die in een winkelcentrum in Minnesota staat. Deze gigantische robot is 8,5 meter hoog, weegt zes ton en is gemaakt van 2,8 miljoen stenen. Gelukkig kan de robot niet bewegen.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van grote bouwwerken die met LEGO gemaakt zijn. Er zijn nog veel meer voorbeelden te vinden van bijvoorbeeld auto’s, gebouwen, bedrijfslogo’s, trappen, etc. die gemaakt zijn van de bekende plastic bouwsteentjes. Wat zou jij wel eens levensgroot willen nabouwen met het Deense speelgoed als bouwmateriaal? En wat vindt jij een mooi bouwwerk / object dat levensgroot is nagebouwd in LEGO? Laat het hieronder in de reacties weten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *