Ga naar de inhoud

Goede prijs voor tweedehands LEGO

LEGO is ongekend populair op tweedehands websites als marktplaats, Facebook-groepen en andere websites waar mensen gebruikte en oude spullen kunnen verkopen. Maar wat is nu eigenlijk een goede prijs voor die tweedehands LEGO?

Vraag en aanbod

Een blik op onze economie leert dat de prijs die gevraagd wordt, voor een deel wordt bepaald door de vraag naar en het aanbod van, in dit geval, bouwsteentjes. Bij een afnemende vraag en veel aanbod zal het over het algemeen zo zijn dat de prijs afneemt. Andersom zal bij een stijgende vraag en een afnemend aanbod de prijs stijgt. Dit laatste is op dit moment het geval bij LEGO en dat heeft twee oorzaken.

Verzamelaars zorgen voor een hogere verkoopprijs

De bouwsteentjes zijn ongekend populair en dus is er veel vraag naar, zeker bij consumenten tijdens de feestdagen. Dat drijft de prijs op. Daarnaast is LEGO een echt verzamelaarsobject. Complete LEGO themasets gaan voor vele honderden tot duizenden Euro’s van de hand. Die interesse zorgt er voor dat mensen die complete, maar wellicht wat minder unieke, sets te koop aanbieden ook meer geld kunnen en durven vragen voor de blokjes.

Voor de meeste consumenten is het gelukkig niet altijd van belang dat de sets volledig compleet zijn, de doos in goede staat is of de bouwtekening aanwezig is. Dat is voor de verzamelaar vaak wel belangrijk, maar niet voor wie een leuk cadeautje wil geven. Veel kinderen kunnen immers met een flink aantal bouwblokjes al snel hun eigen creatie maken.

Percentage van de nieuwprijs

Wanneer er een set te koop wordt aangeboden kun je er rekening mee houden dat een prijs van twee derde van de nieuwprijs vaak een goede prijs is voor gebruikte LEGO. Besef wel dat LEGO in principe tijdloos is en zijn waarde behoud. Dat weten veel verkopers ook. Zeker als hun sets compleet en in goede staat zijn, kunnen percentages van 70-80% van de nieuwprijs gevraagd worden. Daarmee komen we dan ook tot de conclusie. Wie goedkoop LEGO wil kopen bepaalt het beste vooraf wat hij of zij er voor over heeft.

Met tweedehandslego sets die voor 70-80% van de nieuwprijs verkocht worden kun je natuurlijk afvragen of het in dat geval voor jou niet interessanter is om een nieuw set lego aan te kopen. Je weet in dat geval zeker dat alles compleet, in goede staat en met bouwtekeningen geleverd wordt. Dat is namelijk lang niet altijd het geval als je iets tweedehands koopt (de beste beloftes van de verkoper ten spijt). Lees hier meer over onze ervaringen. De complete, dure sets op marktplaats zijn vooral interessant voor de enthousiaste verzamelaar en niet voor iemand die een leuk cadeau wil uitzoeken.

Kijk eens rond op onze website, wellicht vindt je hier LEGO dat aan je verwachtingen en budget voldoet. Klik hier voor ons volledige assortiment LEGO. Wij verkopen via de webshop van BOL.com

17 reacties op “Goede prijs voor tweedehands LEGO”

 1. Het is alleen lastig om op basis van een beetje tekst en wat vage foto’s in te schatten wat de kwaliteit is… niet altijd zo goed als wordt beweerd…

 2. we hebben 23 pakketten technisch lego in een grote bak inclusief alle bouwtekeningen.
  Ook 3 legotreinen met heel veel toebehoren en ook hier zijn alle boekjes nog van.
  Tevens een lego racebaan.Geen idee of hier iemand interesse voor heeft maar wil het graag verkopen.

 3. Heb een volledige box met Technic Lego en classic lego met bouwtekeningen van de modellen 8504,8245,8841,8845,8843,8055 en 8889. De onderdelen van de genoemde bouwpakketten zitten hierbij. Het geheel is niet uitgesorteerd. Gaarne enige informatie omtrent interesse en prijs.

  1. Hoi Jasmijn

   Ik lees je bericht en dacht ik ga je schrijven.
   Normaal gesproken ga ik nooit voor tweedehands dingen via de pc maar ben wel gek op de kringlopen. Wij vieren sintekerst dit jaar en met loodjes trekken heb ik mijn net nieuwe schoonzoon en hij vraagt ,,lego,, wat ik heel grappig ving (30 jaar)
   Ik zag dat het in de winkel onbetaalbaar is , bedoel voor 20,- heb je niet veel.
   Is jou lego nog beschikbaar en wat wil je kwijt voor 20,-?

   Ik hoor graag van je
   Groet Tineke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *