Ga naar de inhoud

Veel gestelde vragen plasticbouwblokjes.nl

Wij krijgen regelmatig vragen over onze webshop en de nieuwe en tweedehands lego die we verkopen. Op deze pagina beantwoorden we vaak gestelde vragen over de bouwsteentjes die we verkopen, over hoe de afhandeling van bestellingen verloopt en hoe bepaalde problemen met bestellingen of bouwdozen opgelost kunnen worden.

Ik lees dat jullie ook tweedehands LEGO verkopen, klopt dat?
Nee, nu nog niet, maar wel binnenkort. Het is namelijk onze ambitie om naast nieuwe bouwsets op termijn ook gebruikte oftewel tweedehands bouwsteentjes te gaan verkopen. Om dat de webshop zich nog in de opstartfase bevindt zijn we eerst druk bezig om producten op te nemen in het assortiment en de website bekent te maken onder het publiek. We hebben echter geen haast, want we geloven in een strategie van organische groei van een winkel en website.

Verkopen jullie zelf de bouwsets?
Nee we verkopen op dit moment zelf (nog) geen bouwsteentjes. Tot het moment dat we zelf de bouwsets gaan verkopen bieden we LEGO aan via de bol.com website via het partnerprogramma van deze internetgigant.

Waarom verkopen jullie de LEGO via bol.com?
Wij verkopen de bouwsets in onze webwinkel via de bol partner webshop. Door gebruik te maken van dit netwerk kunnen we een mooi assortiment aanbieden tegen gunstige prijzen, snelle levering en gratis verzending. Daarnaast heeft het verkopen via het bol partnerprogramma als voordeel dat we gebruik maken van een van de meest populaire webwinkels van Nederland en België. Op termijn wordt onze store verder aangevuld met eigen assortiment.

Hoe komt het dat jullie LEGO met korting kunnen aanbieden?
Op LEGO zit net als op vrijwel alle producten een winstmarge. De winstmarge is de verhouding tussen de inkoopprijs + onze kosten en de verkooprijs, anders gezegd: hoeveel procent van de omzet overblijft als winst voor de onderneming. Wij verkopen onze bouwsets via het Bol partnerprogramma netwerk. Doordat BOL.com tijdens kortingsacties en aanbieding periodes genoegen neemt met een iets lagere winstmarge kunnen we LEGO goedkoop aanbieden tijdens deze perioden.

Wat doe ik als een bouwset niet compleet of defect is?
Wanneer je een bouwset hebt ontvangen waaruit onderdelen ontbreken of waar bouwsteentjes defecten vertonen dan is het belangrijk om zo snel mogelijk contact op te nemen met de bol.com klantenservice. De bestellingen via onze webshop verlopen namelijk volledig via Bol.com, zonder onze tussenkomst.

Wat doe ik als een bouwset niet op de afgesproken datum wordt geleverd of verkeerd wordt geleverd?
Wij verkopen op dit moment zelf nog niet via onze website. Uw bestelling verloopt volledig via bol.com. De klantenservice van Bol.com helpt u graag verder om de order alsnog naar tevredenheid uit te laten leveren.

De set die ik zoek staat er niet bij?
Bent u op zoek naar een speciale set die nu niet in onze webshop te verkrijgen is? Geen Nood! Neem contact op met de klantenservice en wij gaan voor u op zoek!

Hoe ziet tweedehands Lego eruit?
Lego is een kwaliteitsproduct. Dit betekent dat ook al is de lego gebruikt dit er goed uit blijft zien en nog uitstekend gebruikt kan worden. De kapotte stukjes halen wij eruit. Daar hoeft u zich geen zorgen over te maken. Het kan voorkomen dat een steentje verkleurd is. Dit is voornamelijk bij oude witte steentjes het geval. Bent u toch niet tevreden? Neem dan contact op met de klantenservice.