Ga naar de inhoud

Geld verdienen aan bouwsteentjes: Legodoos verkocht voor 4400 euro

Dat LEGO niet alleen leuk speelgoed is, maar dat je er ook geld mee kunt verdienen bleek maar weer eens vorige week. Het bouwset met daarin ruimteschip Millennium Falcon uit de Star Wars-serie werd verkocht voor 4400 euro. Tien jaar geleden (2007) koste dit set de voormalige eigenaar nieuw 500 euro. Een goed beleggingsresultaat dus.

De Millennium Falcon uit de Star Wars-serie

De Millennium Falcon was het legendarische vrachtschip van Han Solo en Chewbacca en werd uitgebracht in 2007 als onderdeel van het Star Wars – Classic thema. De set bevat de Millennium Falcon van Han Solo en vijf minifiguren – naast Han Solo zijn dat Chewbacca, Luke Skywalker, Princess Leia, en Obi-Wan Kenobi. De Millennium Falcon is bijzonder gedetailleerd en bevatte meer dan 5000 elementen. Daarmee was het lange tijd een van de grootste LEGO set ooit gemaakt! Daarnaast was het een van de duurste sets ooit gemaakt, met een prijs van ongeveer 500 euro. Leuk weetje: De handleiding bevat wel 306 pagina’s met bouwinstructies.

Beleggen in LEGO

LEGO wordt al langer gezien als een stabiele belegging, tenminste als je limited- of special edition (beperkte oplage) sets koopt. Normale sets leveren natuurlijk veel minder tot een negatief rendement op. Daarnaast moet je natuurlijk de verleiding kunnen weerstaan om de doos niet te openen en in goede conditie te houden. Alleen dan kun je geldt verdienen aan je belegging in LEGO. Wist je dat dit set met een prijs van 4400 euro niet het duurste set is dat verkocht is? Eerder werd een andere Legodoos verkocht voor 5.000 euro.

Waar koop je die unieke bouwsteentjessets?

In onze webshop (via bol.com) en de webshop van Lego kun je zoeken op sets die een kleine oplage hebben en binnenkort uit de handel gaan. Het zou zomaar kunnen dat ook die dozen over tien jaar een stuk meer geld waard zijn. Kleine tip: er is binnenkort weer een nieuwe Millennium Falcon set te koop! Deze nieuwste LEGO® versie van de Millennium Falcon zit boordevol nieuwe en verbeterde functies en extra’s zoals: een nog gestroomlijnder ontwerp, afneembare cockpit met plaats voor 2 minifiguren, draaibare laserkoepels onder en boven met luik en plaats voor een minifiguur, dubbel boordgeschut met veermechanisme, sensor-schotel, laadklep en toegangsluik. Het nieuwe set is iets groter dan het oude Millenium Falcon bouwpakket: het bevat ruim 7541 steentjes. Nu alleen nog jezelf de komende 10 jaar bedwingen om het pakket niet uit te pakken en op te bouwen…

2 reacties op “Geld verdienen aan bouwsteentjes: Legodoos verkocht voor 4400 euro”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *