Ga naar de inhoud

Gebruikte losse LEGO blokjes kopen

LEGO is een stukje speelgoed dat het meeste haalt uit je eigen creativiteit. Neem bijvoorbeeld mijn eigen kinderen. Met een politie set, wat losse voertuigen en raceauto’s, een vuilniswagen en een brandweer kazerne zijn ze uren zoet. Waar ze echter altijd tekort aan hebben zijn bouwblokjes en losse figuurtjes. En juist daar biedt tweedehands LEGO een uitkomst.

Gebruikte losse LEGO kopen

Vaak zie je op rommelmarkten, facebook en marktplaats dozen of zakken vol ongesorteerde LEGO. Deze dozen bieden een schat aan soms wel honderden materialen, steentjes, figuurtjes en aanverwante zaken. Ze zijn van onschatbare waarde om je eigen creativiteit of die van kinderen uit te kunnen voeren. Ze kunnen met de losse lego blokjes bouwen wat ze maar willen.

Losse steentjes en objecten zijn dus erg interessant om te kopen. Zelf zijn wij vooral geïnteresseerd in de gebruikte lego figuurtjes (lichaampjes, hoofdjes, petjes, gereedschap, etc). Onze kinderen bouwen met de LEGO blokjes een huis en auto’s, en zetten daar een keur van LEGO figuurtjes in. Daar hebben ze uren speelplezier mee, op basis van hun eigen creativiteit.

Als aanvulling op sets

Waar LEGO sets vooral interessant zijn om nieuw te kopen, omdat ze tweedehands vaak niet compleet zijn, is het bij het kopen van extra losse steentjes en figuurtjes juist interessant om te kiezen voor gebruikte LEGO. Je kunt immers niet genoeg objecten (zoals muren, banden, ‘glazen’ ruiten, auto onderdelen, planten en bloemen, etc) en lego poppetjes hebben.

Ons advies: koop gewoon de ongesorteerde gemengde dozen of zakken van particulieren. Soms kan het tegenvallen wat je daarin aantreft, maar in veel gevallen zijn het gewoon een aantal officiële LEGO dozen die in de loop van de jaren door elkaar zijn gegooid tijden het spelen en die dus een schat aan soms unieke objecten, steentjes en poppetjes bevatten. En wil je wel de officiële figuurtjes, zoals de ambulance wil nabouwen dan zoek je gewoon het plaatje of de bouwtekening op. Zelf proberen we geen gebruikte dozen (de themasets) te kopen omdat die vaak niet compleet zijn. Die kopen we dan ook meestal nieuw.

Bouwsteenjeswinkel.nl is de LEGO webshop van Nederland en België. Klik hier voor ons volledige assortiment LEGO. Wij verkopen via de webshop van BOL.com

8 reacties op “Gebruikte losse LEGO blokjes kopen”

  1. Ik heb heel veel losse blokken te koop, ongesorteerd van ninjago, nexo knights, star wars, city, minecraft, technic, chima, .ik heb ook nog bijna alle bouwboekjes!

  2. Ik heb heel veel losse blokken te koop, ongesorteerd van ninjago, nexo knights, star wars, city, minecraft, technic, chima, .ik heb ook nog bijna alle bouwboekjes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *