Ga naar de inhoud

Ervaring met tweedehands LEGO kopen

We herkennen ons in veel reacties op internetforums, twitter en facebook: gekochte tweedehands LEGO® van marktplaats, facebook ruilgroepen en andere websites is vaak niet compleet, vies en soms ook erg duur.

Ontbreken van steentjes en figuurtjes

In veel van de als compleet aangeboden thema sets (bijv. een politiebureau) ontbreken blokjes en kunnen de figuurtjes en bouwwerken nooit meer volgens de oorspronkelijk bouwtekeningen nagebouwd worden. Vaak ontbreekt juist dat ene blokje of figuurtje dat het bouwwerk zo leuk maakt. Voor veel kinderen (en ook voor volwassenen) een grote teleurstelling als je een complete set is beloofd. Voor de echte diehards kunnen bepaalde blokjes nog wel op internet besteld worden, maar daarvoor moet je heel veel zoekwerk verrichten en ben je soms een fortuin kwijt aan verzendkosten. Over die verzendkosten gesproken: die maken tweedehands kopen soms echt onvoordelig. Let daar dus op. Soms kun je de bouwsteentjes beter nieuw kopen.

Verzamelaars drijven de prijs op

Tweedehands LEGO® is soms ook erg duur. Dat komt omdat LEGO® ook erg populair is onder verzamelaars. Er wordt soms grof geld betaald voor bepaalde sets en soms ook voor onderdelen. Die vraag en het aanbod drijven de prijs op, waardoor je als niet verzamelaar al snel uitkomt bij de wat minder vertrouwde en minder goede aanbiedingen op tweedehands websites.

Vieze handen en speeksel

Tenslotte is gebruikte LEGO® ook vaak vies. In de verzamelbak trekt het plastic stof aan en soms zitten er oven- of zilvervisjes in. Bovendien zitten kinderen vaak met LEGO® in hun mond of spelen ze er mee terwijl hun handen vies zijn. Ook wordt het regelmatig meegenomen naar buiten of er mee gespeeld tijdens het eten van een tussendoortje. Vieze lego is het meest overkomelijk van de drie meest gehoorde klachten. Je kunt LEGO® namelijk goed wassen.

Juist vanwege deze drie negatieve ervaringen met gebruikte LEGO® kopen geven wij tegenwoordig ook nieuwe sets LEGO® van bol.com weer op onze website. Zo kunnen we zeker zijn dat u en uw kinderen tevreden bent en met veel plezier kunt spelen. Klik hier voor ons volledige assortiment LEGO. Wij verkopen via de webshop van BOL.com

Wil je toch gebruikte LEGO® kopen? Koop dan geen sets op marktplaats maar koop gewoon losse blokjes of gemengde ongesorteerde dozen zonder bouwtekeningen. Heerlijk om op basis van je eigen creativiteit met losse blokjes zelf iets bouwen.

2 reacties op “Ervaring met tweedehands LEGO kopen”

  1. Ik heb een keer een doos gehad die totaal niet compleet was, kreeg mijn geld niet terug van de verkoper. Heb gelukkig ook wel al een paar keer een redelijk goede koop gedaan.

  2. Beste Allen, ik kan mij voor een gedeelte vinden in jullie bewoordingen maar voor het over grootte deel niet.Wanneer je 2e hands Lego koopt mag je er niet vanuit gaan dat het compleet is en als het vies is dan kun je het schoonmaken, alleen niet de steentjes met een sticker, die moet je met de hand wassen. Dit alles is geen enkel probleem maar je moet goed kijken wat kost mij deze set of partij. Men vraagt al heel gauw veel te veel. Ik verzamel en verkoop al meer dan 60 jaar alleen gebruikt Lego tegen zeer schappelijke prijzen waarvan 80 % voorzien van boekje en 55 % voorzien van doos.
    Dan ik het ook nog eens zo dat de hele dure pakketten 2e hands Lego makkelijker verkopen dan de kleinere sets. Ik weet echt wel waar het over gaat want gemiddeld ben ik goed voor 500 tot 600 complete 2e hands Lego sets en dat zonder web site en face book.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *