Ga naar de inhoud

Duplo bouwstenen combineren met LEGO blokjes

Duplo is een grote versie van LEGO, speciaal ontworpen voor kleine kinderen in de leeftijd van 1 tot 5 jaar. Duplo bouwstenen zijn twee keer zo groot (lengte, breedte, hoogte) als normale blokjes. Wat veel mensen niet weten is dat LEGO bouwsteentjes naadloos passen op Duplo blokken en andersom. Dat maakt DUPLO ideaal voor iedereen die grote bouwwerken wil maken.

Waarom duplo en lego combineren

Zie Duplo niet langer als LEGO voor kleine kinderen. Het is perfect bruikbaar als je een groot bouwwerk wilt maken, zoals een berg , hoge toren of een kasteel. Doordat de grote DUPLO bouwstenen twee keer zo hoog (en lang en breed) zijn gaat het bouwen veel sneller. De duplo blokken kunnen gebruikt worden om het overgrote deel van het bouwwerk te vormen, terwijl je de details aanbrengt met de normale LEGO bouwsteentjes. Veel fans gebruiken bij grote bouwwerken DUPLO stenen voor het grove bouwwerk, maar verbergen de bouwstenen uiteindelijk door er normale blokjes bovenop te bouwen.

Kleuren komen overeen

Beide bouwstenen worden gemaakt door de Deense speelgoedfabrikant. Dat ze op elkaar passen is dus niet zo gek. Hetzelfde geldt voor de kleuren. DUPLO blokken hebben dezelfde kleuren als LEGO bouwsteentjes. In je bouwwerk zie je dus geen kleurverschil. Hoewel de grote versie vooral felgekleurde stenen in geel, rood, groen en blauw heeft verschijnen er steeds meer sets met ook andere kleuren in het palet (zoals grijs, te gebruiken voor een berg of kasteel).

Minder bouwsteentjes nodig

Leuke bijkomstigheid is dat je veel minder bouwsteentjes nodig hebt en je ook minder lang bezig bent met bouwen. Ga dus lekker mixen met de verschillende formaten stenen. Zeker als je kinderen de leeftijd van 5 jaar zijn ontgroeid en de DUPLO stenen ongebruikt ergens in een kast of onder een bed liggen. LEGO heeft echt goed werk geleverd door er voor te zorgen dat beide systemen op elkaar passen.

Klik hier voor ons volledige assortiment LEGO. Wij verkopen via de webshop van BOL.com

1 reactie op “Duplo bouwstenen combineren met LEGO blokjes”

  1. ik ben op zoek naar mensen die mij kunnen helpen.ik heb duplo blokken in wasmachine gewassen,sindsdien zijn blokken heel stroef om te bouwen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *