Ga naar de inhoud

Chinese namaak LEGO kopen bij aliexpress en andere Chinese webshops?

In 1998 is het patent van LEGO afgelopen en mogen de bouwsteentjes ook door andere fabrikanten worden geproduceerd en verkocht. LEGO-achtig namaak speelgoed wordt dan ook gretig aangeboden op Chinese websites, zoals aliexpress, alibaba.com en Dealextreme Tegenwoordig zie je de namaak bouwsteentjes zelfs aangeboden worden op tweedehandswebsites als marktplaats. Hoe goed en veilig is dit Chinese namaak speelgoed?

Pasvorm namaak steentjes

Veel kinderen hebben vaak al originele LEGO om mee te spelen. Van de namaak blokjes en figuurtjes kan niet worden gegarandeerd of alle onderdelen goed passen en samengaan met Lego. Vaak gebruiken ze niet dezelfde pasvorm en zijn ze niet onderling uitwisselbaar. Chinese merken waar de pasvorm wel overeenkomt zijn onder andere Mega Bloks, Cobi en Sluban. Deze merken passen wel goed op de originele LEGO bouwsteentjes.
[divider][one_third]BanBao Brandweer Brandweer Helikopter
[/one_third][one_third]Cobi World of Tanks – CENTURION[/one_third][one_third_last]Sluban tour bus – Lijnbus M38-B0330[/one_third_last][divider]

Uitstraling en vormen

Originele LEGO staat bekend om zijn vaste formaat bouwsteentjes en andere onderdelen waarmee je naar hartenlust alles kunt maken wat in de fantasie en creativiteit opkomt. Namaak logo heeft vaak toch een andere uitstraling en vorm dan het origineel. Ook kunnen kleuren afwijken. De meest opvallende afwijking is vooral te vinden bij de minifiguurtjes, de gele poppetjes. Bij LEGO zijn dat vaak ronde gele hoofdjes, bij de namaak zijn de hoofdjes en lichaampjes vaak anders.

Plastic en weekmakers

LEGO is gemaakt van ABS ( xxx) een speciaal soort plastic dat niet alleen sterk is en zijn kleuren behoud, maar ook geen weekmakers bevat. Bij het kopen van namaak LEGO van onder andere ALIEexpres, alibaba en andere Chinese websites kan vaak niet gegarandeerd worden dat deze bouwsteentjes van hetzelfde soort hoge kwaliteit plastic gemaakt zijn. Er kan dan ook niet gegarandeerd worden dat ze vrij van weekmakers (schadelijk voor de gezondheid) zijn. Wel zo belangrijk, want kinderen stoppen de steentjes nu eenmaal graag in hun mond.

Advies

Ons advies is om geen namaak LEGO te kopen op Chinese websites en bij het kopen van tweedehands bouwsteentjes op marktplaats goed op te letten wat je koopt. Er gaat wat ons betreft, als LEGO webshop, niets boven de veiligheid en creativiteit van de originele LEGO sets (die vaak niet eens zoveel in prijs schelen). Klik hier voor ons volledige assortiment LEGO. Wij verkopen via de webshop van BOL.com

2 reacties op “Chinese namaak LEGO kopen bij aliexpress en andere Chinese webshops?”

  1. beste

    ik wil een echte auto bouwen, dus ik heb wat bouwstenen nodig. liefst niet origineel en in het kleur
    grijs. bijna alle maten hebben we nodig. kunt u me misschien helpen. ik heb al bij aliexpress.dh gate,wish en king po gekeken. maar de levertijd is te lang vandaar dat ik bij u terecht bent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *