Ga naar de inhoud

Een beestenboel op de LEGO Duplo boerderij

Duplo is bedoeld voor jonge kinderen die nog niet oud genoeg zijn om met de moeilijkere en kleinere LEGO blokjes te spelen. De grotere stukken maken het makkelijker om te bouwen en het is bovendien een stuk veiliger. Net als bij LEGO zijn er ontzettend veel verschillende thema’s binnen Duplo. Al deze thema’s hebben weer talloze bouwdozen die gecombineerd kunnen worden om een mooi geheel te vormen. De LEGO Duplo boerderij is één van de bekendste en meest populaire series.

Thema boerderij

Zowel kinderen en hun ouders zijn weg van de boerderijdieren en het bouwen van je eigen boerderij. Het leuke aan duplo is dat kinderen op jonge leeftijd al creatief bezig kunnen zijn op een veilige manier. Het helpt bij de ontwikkeling van het ruimtelijk inzicht van de kinderen en het heeft een stimulerend effect op hun vermogen om hun fantasie de vrije loop te laten gaan.

Bekijk de LEGO duplo boerderijen hier

Kleine sets

Zo laat het boerderijthema jonge kinderen zien hoe een boerderij eruit ziet en kunnen ze vervolgens hun eigen versie bouwen. Door het grote assortiment van verschillende sets kan iedereen zich uitleven. Er is een paardenstal voor de echte paardenliefhebbers. In deze set zit alles om je eigen paardenstal te bouwen, zoals de stal zelf, een auto met aanhanger om de paarden te vervoeren, een vader en 2 dochters om de paarden te verzorgen, een arena en natuurlijk de paarden zelf. Hiermee kan elk denkbaar scenario nagebouwd en nagespeeld worden. Het verzorgen van de paarden, het vervoer en paardenspringen is allemaal mogelijk. Alle sets van Duplo zijn uitgevoerd in felle kleuren en gemaakt van hoogwaardig materiaal.

Grote sets

Naast deze specifieke, losse sets zijn er natuurlijk ook sets met een hele boerderij. Dit is ideaal om de verzameling mee te beginnen. In deze sets zitten bijvoorbeeld een huis voor de bewoners van de boerderij, stallen, hekwerken en een tractor. Er zit ook een verscheidenheid aan boerderijdieren in de sets, zoals koeien, varkens en kippen. Zo komen kinderen in aanraking met het boerderijleven en leren ze bovendien waar veel van hun eten vandaan komt. Natuurlijk kan elke verzameling makkelijk uitgebreid worden en is het eenvoudig om verschillende sets samen te voegen. Zo creëert iedereen een boerderij die voldoet aan hun persoonlijke voorkeuren. Het is niet voor niets dat de Duplo boerderij één van de meest populaire duplo thema’s is.

Bekijk de LEGO duplo boerderijen hier

1 reactie op “Een beestenboel op de LEGO Duplo boerderij”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *